Η Εθνική μπάσκετ νίκησε στο πρώτο της φιλικό με αντίπαλο την Ιταλία 76-70, στο τουρνουά που διεξάγεται στην Κύπρο. Όπως είναι λογικό η ομάδα του Ηλία Ζούρου έχει αρκετό δρόμο μπροστά της για να γίνει ένα δυνατό σύνολο. Το τουρνουά "European Basketball Tour-Cyprus 2011" συνεχίζεται αύριο με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει το Ισραήλ στις 18:30.
Κορυφαίοι για την επίσημη αγαπημένη ήταν οι Μπουρούσης, Φώτσης, Παπανικολάου και Μπράμος, με τον τελευταίο να πετυχαίνει δύο καθοριστικά τρίποντα προς το τέλος. Η Εθνική ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ παίρνοντας κατα διαστήματα και κάποιες διαφορές, με τους Ιταλούς όμως να καταφέρνουν να γυρνάνε στο παιχνίδι. Στα θετικά κρατάμε τη νίκη της ομάδας που θα της δώσει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για τη συνέχεια αλλά ο νέος τεχνικός της ομάδας έχει να διορθώσει πολλά ακόμα.
Τα δεκάλεπτα: 18-26, 33-38, 46-50, 70-76
ΙΤΑΛΙΑ: Μπελινέλι 21 (2), Ποέτα 4, Μαντσινέλι 10, Μπαρνιάνι 14 (1), Τσιντσιαρίνι, Καραρέτο 3, Μαεστράντζι 3 (1), Μέλι 2, Κουζίν 2, Ντάτομε 11 (2), Χάκετ
ΕΛΛΑΔΑ: Σλούκας 4, Μπουρούσης 13, Ζήσης 9 (1), Ξανθόπουλος, Μπράμος 12 (2), Φώτσης 11 (1), Παπανικολάου 11, Χαραλαμπίδης 3, Καλάθης, Κουφός 7, Βουγιούκας 3, Καϊμακόγλου 3
Του Αλέξανδρου Νανούλη