Βαθμολογία

Η ΕΑΛ στην Α2 Εθνική ανδρών

Από σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ΕΑΛ επιστρέφει στην Α2 Εθνική κατηγορία του ανδρικού βόλεϊ. Αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΟΠΕ, λήγει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στα Εθνικά Πρωταθλήματα των Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών και Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών - Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» η λαρισινή ομάδα είναι το πρώτο φαβορί για τυχόν κενό που θα δημιουργηθεί, καθώς έφτασε πριν από μερικούς μήνες μια ανάσα από την άνοδο – είχε αποκλειστεί στα μπαράζ από το Ρέθυμνο.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Α.Σ.Π. Μεταμόρφωσης με έγγραφο που έστειλε στην ΕΟΠΕ πριν λίγες ημέρες γνωστοποιεί πως η ανδρική ομάδα δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών 2013-14.

Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου Κυριάκος Παναγόπουλος αποφάσισε να βοηθήσει την προσπάθεια του ΑΟ Κηφισιάς στη Βόλεϊ Λιγκ και συντάχθηκε στο πλευρό του Θεόδωρου Δεληγιαννάκη. «Τα περισσότερα παιδιά του ΑΟΚ ήταν στην ομάδα μου. Τα έχω σαν παιδιά μου. Το βόλεϊ είναι η αρρώστια μου και κοντά στην Κηφισιά δεν θα μου λείψει. Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια της Κηφισιάς και του προπονητή Κώστα Αρσενιάδη. Η Μεταμόρφωση δεν θα αγωνιστεί στην Α2. Έκρινα πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επενδύσω σε μία νέα ομάδα που θα αγωνίζεται στην παρούσα φάση στην Α2 ανδρών. Δεν διαλύεται ο σύλλογος. Ελπίζω σε σύντομη επιστροφή», είπε ο Κυριάκος Παναγόπουλος. Με την αποχώρηση της Μεταμόρφωσης ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη συμμετοχή της ΕΑΛ στον Β’ όμιλο της Α2 ανδρών.

ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΒΟΛΕΪ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ...

Το ανδρικό βόλεϊ σαφώς και έχει μεγάλη ιστορία στην πόλη της Λάρισας και αυτή είναι συνυφασμένη με την ΕΑΛ. Το τμήμα βόλεϊ ανδρών της ΕΑΛ ιδρύθηκε το 1968 αμέσως μετά το τμήμα μπάσκετ. Είναι ένα τμήμα της ΕΑΛ, που έχει πολλές διακρίσεις μια και έχει 8 συμμετοχές στην Α’ Εθνική Κατηγορία αγωνιζόμενη συνεχώς με τους μεγάλους του αθλήματος από το 1969 έως το 1976 με μια διακοπή το 1975 που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική Κατηγορία και επανήλθε πανηγυρικά αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική αήττητη.

Πρώτος προπονητής ήταν ο γυμναστής κ. Αρ. Συράκης και ήταν προπονητής καθ’ όλη την οκταετία στην Α’ Εθνική Κατηγορία, τη «Χρυσή Εποχή» του ανδρικού βόλεϊ της Λάρισας.

Για 41 χρόνια αθλητές φόρεσαν τη φανέλα της ΕΑΛ και βοήθησαν στην πορεία του τμήματος. Φέρνοντας στο νου μεγάλες στιγμές του λαρισινού βόλεϊ θυμόμαστε ονόματα – με κίνδυνο να παραλείψουμε αρκετούς - όπως τους Τσουγένη, Χαρισούλη, Νικολάου, Χονδροδήμος, Δαφνόπουλος, Μυλωνάς, Αγαπίου και νεότεροι Γεωργάκης, Μιχαλόπουλος, Αντωνούλης, Ταμπάρας, Πρωτοψάλτης ή ακόμα νεότεροι Πέτρου, Γούναρης, Τσούμαρης, Παππάς, Μπούντας, Γκανάς κ.α.

Την τέταρτη χρονιά της ΕΑΛ στην Α’ Εθνική Κατηγορία (1973) η ΕΑΛ πέτυχε τον άθλο να κατακτήσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα πίσω απ’ τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή!

Το Μάιο του 1982 σε αγώνα μπαράζ για άνοδο στην Α’ Εθνική έχασε από τον Εδεσσαϊκό με 3-2 σετ με τον οποίο είχε ισοβαθμήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Τις περιόδους από 1983 έως το 1987 η ΕΑΛ αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής. Το 1994 ανήλθε ξανά στη Β’ Εθνική.

Την περίοδο 1996-97 δεν κατόρθωσε να ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία σε αγώνες μπαράζ.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΙΑΣΙΑ

Σήμερα, εν τω μεταξύ, στο πάρκο του Αλκαζάρ και ώρα 19.00, η ΕΑΛ θα ξεκινήσει προετοιμασία για τη σπουδαία αυτή πρόκληση. Προπονητής θα είναι ο Αστέριος Πατσιαούρας ενώ ήδη έχουν συμφωνηθεί κάποιες μεταγραφικές κινήσεις που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Τιμ μάνατζερ εν τω μεταξύ θα αναλάβει εκτός απροόπτου ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο ο Κώστας Ματίκας (υπήρξε και παίκτης και προπονητής στην ομάδα της ΕΑΛ).

ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΜΙΛΟ Η ΕΑΛ

Η ΕΑΛ όπως όλα δείχνουν θα τοποθετηθεί στον δεύτερο όμιλο της κατηγορίας. Σε αυτόν θα υπάρχουν ομάδες από την Καρδίτσα, την Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, την Πάτρα (2), την Αθήνα (4), την Καλαμάτα και τη Μαλεσίνα.

Πηγή: Ελευθερία
Του Κ. Γκιάστα