Βαθμολογία

Δικαίωσε την ΕΠΟ το Ειρηνοδικείο

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών δικαίωσε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην διαμάχη που είχε αυτή με την ΕΠΣ Ηρακλείου και την ΕΠΣ Κιλκίς. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει: «Εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η απόφαση επί της αίτησης που είχαν υποβάλει οι ΕΠΣ Κιλκίς, Ηρακλείου για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ.

Με την ως άνω απόφαση:

α) Απορρίπτεται η δήλωση παραίτησης από το δικόγραφο της αίτησης και βούλησης μη έκδοσης οριστικής απόφασης της ΕΠΣ Κιλκίς

β) Απορρίπτεται η αίτηση των ΕΠΣ Κιλκίς, Ηρακλείου καθώς και οι παρεμβάσεις ποδοσφαιριστών και του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γεωργίου Παναγόπουλου υπέρ των αιτουσών Ενώσεων.

Ως προς το σκεπτικό της απόφασης, η δικαστής στηριζόμενη στη νομοθεσία (Ν. 2725/99, Ν. 3479/2006 α. 29 παρ.12) αποθεώνει το αυτοδιοίκητο και παραπέμπει στις διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ, αποδεχόμενη τον ισχυρισμό της ΕΠΟ περί απαραδέκτου λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας, άλλως λόγω μη τήρησης από τις αιτούσες της προβλεπόμενης ειδικής διαδικασίας προσφυγής στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ (Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο).

Η απόφαση που εκδόθηκε δικαιώνει την πάγια άποψη της ΕΠΟ να επιλύονται οι ποδοσφαιρικές διαφορές με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού και των κανονισμών της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ συναισθανόμενη το βάρος της υποχρέωσης που προκύπτει και από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, θα ενισχύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ρόλο των ανεξάρτητων οργάνων που λειτουργούν υπό την αιγίδα της με πλήρη αντικειμενικότητα και ευρεία αρμοδιότητα».

*Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσαν οι δύο ΕΠΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης.