Βαθμολογία

Τρινκιέρι: «Οι προσδοκίες κάνουν κακό»

Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να διατηρήσει, στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφθασε στην Κρήτη, για να δώσει άλλα δύο φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (04-22/09).

Ο Ιταλός προπονητής, που είχε κάνει δηλώσεις και κατά την αναχώρηση της αποστολής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», επανέλαβε κατά την άφιξή τους στο «Νίκος Καζαντζάκης» πως οι Έλληνες διεθνείς δεν είναι ακόμα έτοιμοι και προσπάθησε να μην πιέσει κι άλλο ψυχολογικά τους παίκτες του, από τους οποίους όλοι περιμένουν ένα μετάλλια στα σλοβενικά παρκέ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Τι περιμένετε να δείτε στα δύο φιλικά στο Ηράκλειο;

«Αυτό που ήταν καλό χθες δεν είναι σήμερα. Έχουν μείνει πάνω-κάτω είκοσι ημέρες για το Ευρωμπάσκετ και οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο γιατί πολύ σύντομα θα παίξουμε παιχνίδι ζωής ή θανάτου».

-Έχετε ήδη δώσει κάποια φιλικά, ποια είναι τα συμπεράσματα που έχουν βγει;

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τα φιλικά παιχνίδια. Το να πάρεις μετάλλιο στην προετοιμασία δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να είναι σε φόρμα και να υπάρχει χημεία και βλέπω ότι προς το παρόν πηγαίνουν καλά».

-Πιστεύετε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για την κατάκτηση ενός μεταλλίου;

«Πιστεύω ότι όπως σε κάθε χώρα το 90% του κόσμου θα σε υποστηρίξει. Πάντα θα υπάρχει ένα 10% που δεν θα το κάνει. Θα ήταν τεράστιο λάθος να προσθέσουμε περαιτέρω πίεση σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες, όπως η Ισπανία, η Σερβία, η Λιθουανία, η Ρωσία, η Ιταλία η Τουρκία. Πολύ καλές ομάδες και όλες θέλουν κάτι. Οπότε γιατί να προσθέσω κι άλλη πίεση σε αυτούς τους παίκτες; Πιστεύω ότι τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο ένα πράγμα, τη Σουηδία, τίποτε άλλο. Ας μην κάνουμε αυτό το λάθος. Γιατί οι προσδοκίες κάνουν κακό σε πολλά πράγματα».

-Τι θα δούμε από την ομάδα του Τρινκιέρι;

«Πάθος και μια ομάδα που θέλει να παίζει για τη χώρα της. Αυτά είναι αρκετά για αρχή».