Βαθμολογία

O Φοίνικας πήρε και Παπαχρήστο

Ο φετινός Φοίνικας έχει τινάξει την... μπάνκα των μεταγραφών στον αέρα. Χθες απέκτησε και τον Γιάννη Παπαχρήστο και φουλάρει για άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Πρόκειται για μια ακόμα σπουδαία κίνηση και σε συνδυασμό με την απόκτηση των Περρωτή και Λεπενιώτη η λαρισινή ομάδα γίνεται το μεγάλο φαβορί στη Γ’ Εθνική κατηγορία του μπάσκετ.

Ο παίκτης που «κυνηγούσαν» τόσο ο Αστέρας όσο και η ΑΕΛ προτίμησε τον Φοίνικα λόγω... αδυναμίας στον διευθυντή Ανδρέα Κολτσίδα (ήταν ο ίδιος που επενέβη και στη μεταγραφή του Λεπενιώτη). Ενώ είχε συμφωνήσει να παίξει Α1 Εθνική με τα γειτονικά Τρίκαλα επέλεξε να έρθει στη Λάρισα και στη Γ’ Εθνική: «Στα Τρίκαλα μου πρότειναν ένα καλό συμβόλαιο για την Α1 Εθνική όμως δεν είδα να τηρούνται όλα όσα είχαμε συμφωνήσει για βασικό κορμό και προπονητή. Έτσι αποφάσισα να έρθω στη Λάρισα» και συνέχισε:

«Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον. Εγώ ήρθα στο Φοίνικα για να ακουστεί όλη η Λάρισα. Μπορούμε να την ανεβάσουμε εκεί που της αξίζει. Εγώ ζω στη Λάρισα και είμαι Λαρισαίος. Το μπάσκετ είναι μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη. Αυτό μην το ξεχνάτε. Ο κόσμος φέτος θα γεμίζει το κλειστό σε κάθε αγώνα. Να είστε σίγουροι. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στη μεταγραφή και ένα προσωπικό ευχαριστώ στον χορηγό μου τον κ. Λευτέρη Κυριακάκη με τα Mikel που με στηρίζει σε κάθε μου κίνηση».

Ο πρόεδρος του Φοίνικα, Γιώργος Νασιακόπουλος μιλώντας για την κίνηση αυτή ανέφερε: «Με αυτή τη σπουδαία μεταγραφή κλείνει και τυπικά ο κύκλος των μεταγραφών. Ο Γιάννης Παπαχρήστος είναι ένας σπουδαίος αθλητής που ελπίζουμε να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να δώσουμε στους Λαρισαίους το κάτι παραπάνω φέτος».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Φοίνικα, Ανδρέας Κολτσίδας δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Φοίνικα και για όλους μας που ο Γιάννης Παπαχρήστος επέλεξε εμάς να συνεχίσει την καριέρα του. Όλοι γνωρίζουμε την αξία του και ελπίζουμε να μας βοηθήσει να ανέβουμε κατηγορία φέτος. Ο Φοίνικας το έχει ανάγκη, η Λάρισα το έχει ανάγκη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα ξανασυνεργαστώ με τον Γιάννη».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ο 33χρονος αθλητής κατάγεται από την Καρίτσα Πιερίας και ξεκίνησε τη μπασκετική του σταδιοδρομία από την Αναγέννηση Λιτοχώρου. Ο Γιάννης Παπαχρήστος είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,91 και παίζει στις θέσεις 3-4. Από το Λιτόχωρο συνέχισε το 1996-1997 στους εφήβους του ΠΑΟΚ, την περίοδο 1997-1999 στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ (1999 κυπελλούχος), 1999-2000 Σπόρτιγκ, 2000-2004 Γ.Σ. Λαρίσης, 2004-2008 Α.Ε.Λ. ΓΣ, 2008-2009 Τρίκαλα και 2009-2010 ΓΣ - Ολύμπια. Έπειτα πήγε στον Πιερικό ενώ τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι φορούσε τη φανέλα των Τρικάλων έχοντας προπονητή τον Γιάννη Τζήμα και κατάφερε να πανηγυρίσει δύο συνεχόμενες ανόδους από τη Β’ Εθνική στην Α1.

Πέρυσι ήταν πρώτος στον πίνακα των ριμπάουντ μερικές αγωνιστικές πριν τη λήξη παρά το γεγονός πως έπαιζε επί της ουσίας χωρίς... χιαστό. Από τη στιγμή που έγινε η επέμβαση όλοι περιμένουν να γίνει ακόμα πιο καλός. Στην αναμονή λοιπόν...

Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία