Βαθμολογία

«Να πετύχουμε το κάτι παραπάνω»

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε στο athleticlarissa.gr, ως παίκτης του Τυρνάβου ο Γιώργος Λάππας. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Εθνικού Φιλιππιάδας άνοιξε την καρδιά του, μας μίλησε για τη νέα του ομάδα καθώς και τους στόχους που έχει με τον Τύρναβο.

Ο εν λόγω παίκτης έχει στο ενεργητικό του, ομάδες που δίνουν το στίγμα πως πρόκειται για έναν επαγγελματία που θα βοηθήσει. Έχει ξεκινήσει από τον Εθνικό Φιλιππιάδας (από όπου και κατάγεται), συνέχισε στην Νίκη Βόλου αλλά και στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτες μέρες στην ομάδα του Τυρνάβου, θέλω να μας πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις σαν νεοαποκτηθείς παίκτης.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη και δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα. Στα Γιάννενα που αγωνιζόμουν είχε οργάνωση η ομάδα, αλλά εδώ η οργάνωση και η συλλογικότητα κυριαρχεί σε όλους τους τομείς(στην προπόνηση, στην διοίκηση).

Είχα χρόνια να δω μια ομάδα τόσο καλά στημένη και κατά την προσωπική μου άποψη αυτό είναι το πιο σημαντικό, όπως και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Ο Τύρναβος πως προέκυψε, αγωνιζόσουν πέρυσι στην Φιλιππιάδα,  είχες μια γεμάτη αγωνιστικά χρονιά...

Έγινε μια επαφή με τον κ. Ζιώγα, μίλησα μετά με τον πρόεδρο και πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι έχω περάσει σε μια σχολή στα Τρίκαλα και έτσι θα πηγαινοέρχομαι για τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις.

Πρώτες μέρες της προετοιμασίας, την ερχόμενη εβδομάδα θα πάτε για το βασικό στάδιο, γενικά πως βλέπεις να διαμορφώνεται το ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;

Έκανε μία πολύ καλή χρονιά, είχε μια καλή πορεία, απλά το ενθαρρυντικό είναι ότι η ομάδα έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, είναι νεαροί όλοι οι παίκτες και επομένως έχουν αυτή την όρεξη και το κίνητρο για καλό ποδόσφαιρο.  Υπάρχουν βέβαια και 2-3 πιο έμπειροι παίκτες και γενικά το προπονητικό στυλ του κ. Ζιώγα είναι σκληρό, απαιτητικό και πολλές φορές κουραστικό, όμως αυτός είναι και ο στόχος για να πάμε παραπάνω.

Βλέποντας πέρυσι την ομάδα του Τυρνάβου και από το παιχνίδι που δώσατε μεταξύ σας, καθώς έπαιζες στην Φιλιππιάδα, τι είναι αυτό που κράτησες και σε έκανε να αποδεχτείς και την πρόταση;

Είναι σε αγωνιστικό στυλ, μια ομάδα προπονητή, πολύ καλοδουλεμένη και εμένα προσωπικά μου κάνει εντύπωση το σύνολο και πως θα «δέσει» μια ομάδα, πως δηλαδή θα μάθουν να λειτουργούν οι παίκτες συλλογικά για το κοινό καλό της ομάδας και πως θα εκφραστούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πέρυσι  ο Τύρναβος , ειδικά στον δεύτερο αγώνα εδώ έπαιξε πολύ καλά(το ματς με την Φιλιππιάδα ήταν λίγο περίεργο), είχε ταχύτητα η ομάδα και αυτό θεωρώ ότι είναι αποκλειστικά θέμα προπονητή και συνεπώς μετά θέμα παικτών που μπορούν να το εφαρμόσουν.

Εσύ σε τι στάδιο βρίσκεσαι αυτή την στιγμή και τι περιθώρια υπάρχουν για να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο;

Οι επιλογές μου και τα θέλω μου συνάδουν με αυτά της ομάδας, καθώς επιθυμώ να κάνω μία πολύ καλή και γεμάτη χρονιά φέτος( γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχω καταφέρει αυτό στο βαθμό που θέλω). Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ, μακάρι να μπορέσουμε να πετύχουμε και το κάτι παραπάνω.

Κάτι τελευταίο, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την αβεβαιότητα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, ποιες ομάδες θα αγωνίζονται σε ποιες κατηγορίες, θέλω ένα σχόλιό σου για όλα αυτά που διαδραματίζονται, που έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιούλη και ουσιαστικά ούτε καν να γνωρίζουμε τα βασικά, την θέση των ομάδων ανά κατηγορία (αυτό το πρόβλημα παρατηρείται και στον δικό σας όμιλο).

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις αναφορικά με τα πρωταθλήματα. Εμάς σαν παίκτες πρέπει να μας ενδιαφέρει η ομάδα μας και μόνο, να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας, έτσι ώστε όταν αρχίσει το πρωτάθλημα να είμαστε πανέτοιμοι αγωνιστικά. Θεωρώ ότι φέτος πραγματικά είναι ευκαιρία, ο Τύρναβος να αποδείξει τις δυνατότητές του και να πάει όσο καλύτερα γίνεται.  

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη