Βαθμολογία

Το νέο φιλόδοξο ξεκίνημα για τον Γιάννη Σιάρκο!

Ο προπονητής ποδοσφαίρου και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας κ. Γιάννης Σιάρκος, κάνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, με σκοπό να έχει στην «φαρέτρα» του ένα επιπλέον εφόδιο στο χώρο που εργάζεται αδιάλειπτα εδώ και χρόνια έχοντας σημειώσει πολλές επιτυχίες.

Ο προπονητής του Δωτιέα Αγιάς, παρότι έχει ένα άκρως βεβαρυμμένο πρόγραμμα, θέλει να κάνει κάτι νέο που θα του δώσει την επιπλέον γνώση σε κάτι που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη «άνθηση» και στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο Λαρισαίος προπονητής έχει εγγραφεί στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης (Institute of Sport Analysis) που δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα επαγγελματίες αναλυτές αγώνων μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων, εξειδικευμένων σεμιναρίων και πρακτικής άσκησης του επαγγέλματος του αναλυτή αγώνων.

Κάτι νέο, φιλόδοξο που σίγουρα θα τον βοηθήσει στην καριέρα του στο ποδόσφαιρο, αφού τα όνειρά του δεν έχουν «ταβάνι», με τον κ. Σιάρκο να βλέπει πάντα ψηλά και να επιθυμεί στο κοντινό μέλλον να βρεθεί και σε επαγγελματικές κατηγορίες ως προπονητής αλλά και γιατί όχι και ως αναλυτής…

Δύο λόγια για το νέο του ξεκίνημα…

Με την εισαγωγή των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων, η ανάλυση ποδοσφαιρικών αγώνων έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Αυτή η τεχνολογία και τεχνογνωσία χρησιμοποιείται στην Ευρώπη και κερδίζει ολοένα έδαφος στην Ελλάδα ακόμη και στις μικρές κατηγορίες ομάδων και ακαδημίες ποδοσφαίρου. Ένα σημαντικό στάδιο στην βίντεο ανάλυση αγώνων και προπονήσεων, είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Οι περισσότεροι προπονητές δεν διαθέτουν χρόνο για την συλλογή και κατανόηση μεγάλων ποσοτήτων πληροφοριών. Επομένως ο ρόλος του Αναλυτή σε μια ομάδα είναι πολύ σημαντικός επειδή η παρουσίαση των αποτελεσμάτων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποδοτικότητα της βιντεοανάλυσης. Από την στιγμή που ο προπονητής έχει στα χέρια του τις απαραίτητες πληροφορίες, πρέπει να τις παρουσιάσει στους ποδοσφαιριστές είτε ατομικά ή συνολικά στην ομάδα.

Στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης διδάσκουν οι ίδιοι οι δημιουργοί των προγραμμάτων ανάλυσης τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα από περισσότερες από 150.000 ομάδες, όλων των επιπέδων και διαφόρων αθλημάτων, παγκοσμίως, αναλυτές ομάδων από Champions League, Premier League, Serie A, προπονητές UEFA Pro, προπονητές εθνικών ομάδων, διεθνείς ποδοσφαιριστές και εξειδικευμένοι γυμναστές.

Οι απόφοιτοι του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης πιστοποιούνται στη χρήση των πλέον προηγμένων συστημάτων ανάλυσης όπως NAC, ONCE, Interplay, Instatscout, στη χρήση GPS (Field Wiz), χρήση συστημάτων αυτόματης καταγραφής και ανάλυσης αγώνων (VEO, PIXIO) και όλων των νέων τεχνολογιών στην ανάλυση όπως live coding, πανοραμική ανάλυση, autocrop.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει επίσης αρχές και τακτικές προπονητικής από διακεκριμένους προπονητές UEFA PRO και πρακτική εξάσκηση fitness και live coding σε παιχνίδια της Super League και Super League 2 κάθε Σαββατοκύριακο.

Ήδη πολλές ομάδες της Super League σε Ελλάδα και Κύπρο όπως και το σύνολο των εθνικών ομάδων συνεργάζονται με τους αποφοίτους της συγκεκριμένης πιστοποιημένης σχολής που το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει πάρει το πτυχίο του και ο «δικός» μας κ. Γιάννης Σιάρκος.

*Να του ευχηθούμε ως Athleticlarissa.gr καλή σταδιοδρομία και πολλές επιτυχίες. Θεωρούμε δεδομένο, πως και στο συγκεκριμένο κομμάτι που θα ασχοληθεί θα πετύχει πολλά, αφού διακρίνεται για το ήθος του, την μεθοδικότητά του και τον επαγγελματισμό του.