Βαθμολογία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εργαζομένων

Με τους τελικούς που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, έληξε το 38ο πρωτάθλημα Μπάσκετ των Εργαζομένων περιόδου 2023-2024, που διοργανώνεται από το τμήμα Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων.

Στο φετινό πρωτάθλημα, που άρχισε τέλος Φεβρουαρίου, συμμετείχαν εικοσιτέσσερις ομάδες:Αστυνομία, Αυτ/μος Αιγαίο, Απολλώνειο, Γεωπόνοι,Δικηγόροι, ΔΕΥΑΛ, ΕΥΦΛ, Έμποροι, Ελ.Επαγγελματίες, COSMOS, Μέλισσα, Πανεπιστήμιο, Bruno, ΠΥΛ, Φορτηγά, Franklin, Πολ.Μηχανικοί, ΣΠΑΚ, Εκπαιδευτικοί, Τεχνικοί, Κομμωτές, Φαρμακοποιοί, Λογιστές, Μεσίτες.

Στη 1η φάση του πρωταθλήματος οι ομάδες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους και αγωνίστηκαν σε πρωτάθλημα του ενός γύρου. Με τη λήξη της 1ηςφάσης οι οκτώ καλύτερες ομάδες δημιούργησαν την Α1 κατηγορία και οι υπόλοιπες δυο ομίλους της Α2 κατηγορίας.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες  έπαιξαν στους ημιτελικούς της Α1 και οι δύο πρώτες των δύο ομίλων στα ημιτελικά της Α2 κατηγορίας.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ Α1 κατηγορίας

COSMOS – ΔΕΥΑΛ 59-54
ΕΜΠΟΡΟΙ – ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 82-65

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ Α2 κατηγορίας

Σ.ΠΑ.Κ.– ΓΕΩΠΟΝΟΙ 58-48
Π.Υ.Λ. – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 61-53

ΤΕΛΙΚΟΙ

Οι τελικοί άρχισαν με τις ομάδες της Α2 κατηγορίας Σ.ΠΑ.Κ. και Π.Υ.Λ.

Η ομάδα των «βετεράνων» από την αρχή του αγώνα πήρε προβάδισμα στο σκορ και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 66-47.

Τα 5λεπτα: 21-7 36-21 (ημιχρ.) 58-31 και 66-47 τελικό.

Σ.ΠΑ.Κ. (Παπαϊωάννου) Χύτας 5, Νταχμίρης 3 (1) , Γκιγκιούδης, , Ανδρέου 4, Χαρούλης 6, Γκούλιος, Παπαιωάννου 4, Οικονόμου 23 (2) , Τύμπας 6, Γκάντζος 4, Σαράντης 2, Γακόπουλος 9.

Π.Υ.Λ. (Ξενόφος) Δημογιάννης, Μουράτης 4, Ξενόφος 14, Νάκας 8 (2), Βασιλός 5(1) , Κατσίμπας 12 (3), Σάρος 4.Γκαμζέλας, Κάκκας.

Οι διαιτητές του αγώνα ήταν ο κ.Παπαπρίλης και ο κ.Κατσιλέρος.

Οι απονομές έγιναν από τον κ.Τσακίρη Μιχάλη Αντιδήμαρχο εξυπηρέτησης πολιτών και τον κ. Παπαδόπουλο Χαράλαμπο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο 2ος τελικός της Α1 κατηγορίας είχε και αυτός το ίδιο σκηνικό μιας και η ομάδα των Εμπόρων στερήθηκε τις «υπηρεσίες» του βασικό της παίχτη σε όλη την πολύ καλή φετινή της πορεία κ.Δαουλάρη και έτσι η ομάδα COSMOS  δεν δυσκολεύτηκε να πάρει διαφορά στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού.

Τα 5λεπτα: 21-10, 40-22 (ημιχρ), 59-44 και 73-61 τελικό.

ΕΜΠΟΡΟΙ (Αλαγιάννης) Κωτούλας 6, Κρητικός 8 (1), Χασιώτης 7(1), Αλαγιάννης, Πατούλιας 15, Τζουρμακλιώτης 10(2), Παλάσκας 11(3),Τζιούφας, Σώφλος 4, Τσιγάνης.

COSMOS (Λιάκος) Καντώνιας Θ., Γκαμπέτας 10(2), Καντωνιας Γ. 2, Σολωμός 8, Κο0λλάτος, Πιάνας 2, Λιάκος 21(5), Χονδονάσιος, Χαχόπουλος 17(1), Δήμτσας, Γεωργάκας.

Οι διαιτητές του αγώνα ήταν ο κ.Παζώλης και ο κ.Στεργιούλας.

Οι απονομές έγιναν από τον κ. Γερογιώκα Ηρακλή Αντιδήμαρχο Παιδείας και Άθλησης και τον κ. Δρυστέλλα Θανάση  Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ.

Για ακόμη μια χρονιά, το πρωτάθλημα εργαζομένων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι συμμετέχοντες από διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας θεαματικούς αγώνες και ενισχύοντας το πνεύμα της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα να δούμε ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες και ακόμα πιο συναρπαστικούς αγώνες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους νικητές, και καλή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά!