Βαθμολογία

Κύπελλο Ανδρών: Έκαναν το πρώτο σερβίς του final-4

Στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δόθηκε το πρώτο σερβίς του final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος ανδρών με την επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Οι οικοδεσπότες του διημέρου (29-30/3), ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος καλωσόρισαν τους τέσσερις φιναλίστ και δήλωσαν σίγουροι για μία μεγάλη γιορτή του βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ Νέαπολης.

Στο πάνελ των συνδιοργανωτών βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σωτήρης Σουλούκος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλής Γερογιώκας. Το παρών έδωσαν και ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Νεάπολης Χρήστος Μαϊμουλιώτης και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. Αστέριος Πατσιαούρας.

Δημήτριος Κουρέτας (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)
 
«Είναι μεγάλη μας χαρά που γίνεται αυτή η διοργάνωση εδώ για πρώτη φορά. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο πραγματικά στηρίζουμε τον αθλητισμό -που πρέπει να στηρίζεται- και ειδικά αθλήματα που έχουν μεγάλη απήχηση όπως το βόλεϊ.

Θεωρώ ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι η απαρχή και άλλων διοργανώσεων που θα προγραμματίσουμε με την ομοσπονδία, η οποία θα πρέπει να βλέπει την περιφέρεια Θεσσαλίας, σαν μία περιφέρεια που είναι ανοιχτή και θα βοηθάει, ειδικά σε στιγμές που είναι δύσκολες για τον αθλητισμό.

Πιστεύουμε ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι μία γιορτή για το άθλημα αλλά και μία γιορτή για τον αθλητισμό».

 
Αθανάσιος Μαμάκος (Δήμαρχος Λαρισαίων)
 
«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που η πόλη μας θα φιλοξενήσει ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός, όπως είναι το final-4 του κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών. Η Λάρισα εξάλλου είναι μία πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μία πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων σε όλα τα σπορ και νομίζω ότι δικαιωματικά βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της πολιτείας και των ομοσπονδιών για τέτοιου είδους διοργανώσεις.  

Για τη δημοτική μας αρχή είναι μία ακόμη ευκαιρία να αναδείξει τον δήμο και την πόλη. Να δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους και τους αθλητές που θα βρεθούν εδώ να γνωρίσουν μία πόλη ζωντανή, μοντέρνα, με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα, ανοιχτή σε ιδέες, απόψεις και ρεύματα.

Δεν θα κουραστώ ποτέ να μιλάω για την ανάγκη εξωστρέφειας στην προσπάθεια ανάπτυξης του δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι κάτι για το οποίο ως δήμαρχος της πόλης θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και ήδη κινούμαστε στην κατεύθυνση αυτή, μεθοδικά και συγκροτημένα.

Αύριο, Παρασκευή 29 και μεθαύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα υποδεχθούμε και απολαύσουμε τέσσερις μεγάλες ομάδες, κατά τεκμήριο τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Τον Μίλωνα, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και το θέαμα που θα προσφέρουν μαζί με βόλεϊ υψηλού επιπέδου.

Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι θα είμαστε εκεί, θα ενισχύσουμε με κόσμιο τρόπο τις προσπάθειες των αθλητών και θα χειροκροτήσουμε τον νικητή, αλλά και τους χαμένους με την ίδια θέρμη, επιβραβεύοντας την προσπάθεια και το ευ αγωνίζεσθαι.

Η Λάρισα έχει όλες τις υποδομές -χρειάζεται βέβαια και τη βοήθεια της πολιτείας- αλλά και την κουλτούρα, ώστε να μετατραπεί σε πρώτη επιλογή εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Καλωσορίζω τις ομάδες, τους αθλητές, τους παράγοντες, τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ, τους φιλάθλους και δίνουμε ραντεβού στο κλειστό της Νεάπολης. Αύριο στις 17:00 θα είμαστε όλοι εκεί, καλή επιτυχία».

 
Γεώργιος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.)
 
Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που βρίσκομαι στη Λάρισα και ανάμεσα σε φίλους, πρωταθλητές και πολίτες αγωνιστές που έχουν αντέξει στις πιο μεγάλες δοκιμασίες που έχει περάσει η χώρα τις τελευταίες 10ετίες.

Ένα χρόνο μετά τη συμφορά στα Τέμπη και έξι μήνες μετά τη βιβλική καταστροφή της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» η Θεσσαλία προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της.

Όπως είχα υποσχεθεί όλη η κοινότητα του βόλεϊ θα είναι στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών των πόλεων και των χωριών της Θεσσαλίας.

Για μας η διεξαγωγή του φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στη Λάρισα έχει ξεχωριστή σημασία. Δεν είναι μία απλή διοργάνωση. Δεν είναι αυτοσκοπός να αναδείξουμε τον Κυπελλούχο. Είναι μία αθλητική διοργάνωση αισιοδοξίας και προοπτικής. Κάτω από το φιλέ είμαστε όλοι ενωμένοι για να τιμήσουμε τα παιδιά μας που χάθηκαν και να χτίσουμε τις γέφυρες που μας χώρισαν.

Σωματεία, αθλητές, παράγοντες, διαιτητές και εκπρόσωποι του Τύπου έχουμε μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε και πάλι στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου και αθλητικό κέντρο όλης της κεντρικής Ελλάδας.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, τον Δήμο Λαρισαίων και τον δήμαρχο Θανάση Μαμάκο, όλους τους εργαζομένους καθώς και όλους τους υποστηρικτές μας.

Η Λάρισα εδώ και δεκαετίες έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ. Κι επειδή ο λαός λέει πως από «αγκάθι βγαίνει ρόδο» μαζί με την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους αθλητικούς οργανισμούς και τα σωματεία θα έχουμε ανοικτή γραμμή για μία σειρά δράσεων στο βόλεϊ και στο μπιτς βολεϊ.

 
Μπορεί ο Πηνειός και οι παραποταμοί του να «φούσκωσαν» και να προκάλεσαν ζημιές αλλά είναι η ευλογία αυτού του τόπου. Με τις κατάλληλες υποδομές η κοινωνική, επαγγελματική, τουριστική, πολιτιστική και αθλητική ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
 
Καλώ όλους τους φιλάθλους, τις μαμάδες, τους μπαμπάδες θα έρθουν με τα παιδιά τους στο γήπεδο για να απολαύσουν ωραίο υψηλού επιπέδου θέαμα και να χειροκροτήσουμε όλες τις προσπάθειες και όλους τους αθλητές.
 
Σωτήριος Σουλούκος (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού)

«Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, όταν μιλήσαμε με τον υπεύθυνο της ομοσπονδίας να διεξαχθεί στην πληγωμένη και πλημμυρισμένη Καρδίτσα, βάσει του σκεπτικού που ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Θέλουμε να ανατάξουμε το ηθικό όλων των Θεσσαλών μέσα από διοργανώσεις που θα τους δώσουν δύναμη και κουράγιο. Το σκεπτικό από την Καρδίτσα -καθώς υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την ομάδα του μπάσκετ- το φέραμε στη Λάρισα.

Λέω ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, καθώς από την πρώτη στιγμή, περιφέρεια και δήμος δώσαμε το χέρι και είπαμε πως ότι διοργάνωση υψηλού επιπέδου υπάρχει στο βόλεϊ θα μπορούμε να το φέρουμε στη Λάρισα. Θα δώσουμε την ευκαιρία στους Λαρισαίους που ξέρουν από βόλεϊ να απολαύσουν ένα θέαμα υψηλού επιπέδου.

Θα παρακολουθήσουμε παιχνίδια που δεν μας δίνεται η δυνατότητα στη Θεσσαλία να το δούμε σε επίπεδο Α' Εθνικής και να είναι σίγουρος ο κόσμος, ότι η ομοσπονδία δεν μπήκε στη διαδικασία εισιτηρίων, αλλά με προεγγραφές προσκλήσεων για να διαφυλάξουμε το κύρος του αγώνα και την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αυτό το τουρνουά δίνει αισιοδοξία και προοπτική για το βόλεϊ και για την περιφέρεια και για τον δήμο Λάρισας. Είναι τυχεροί και οι Θεσσαλοί που έχουν τον περιφερειάρχη τον Δημήτρη τον Κουρέτα και οι Λαρισαίοι που έχουν δήμαρχο τον Θανάση τον Μαμάκο. Είναι δύο άνθρωποι που τον αθλητισμό τον ζουν ακόμη και σήμερα.

Καλή επιτυχία στις ομάδες, να μας δώσουν ένα πολύ ωραίο θέαμα και είμαστε εδώ να δώσουμε προοπτική σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση».
 
Ηρακλής Γερογιώκας (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού)

«Θέλω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τόσο τον περιφερειάρχη και τον κύριο δήμαρχο όπως και τον αντιπεριφερειάρχη, και βέβαια μου έκανε πολύ εντύπωση ο επαγγελματισμός των στελεχών της ομοσπονδίας.

Η Λάρισα ζει στον παλμό του final-4 και πραγματικά είναι ευχάριστος πονοκέφαλος το ποιος θα μπορέσει να παρευρεθεί στο ματς. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε υψηλού επιπέδου βόλεϊ και βέβαια την υπόσχεση ότι θα συνδιοργανώσουμε και άλλου τέτοιου είδους μεγάλα γεγονότα στην πόλη.

Καλή επιτυχία στις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς, να νικήσει ο καλύτερος και ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους».