Βαθμολογία

Πίστεψε στα δικά του παιδιά και δικαιώνεται!

Αρθρογραφεί ο Χρήστος Δαϊρετζής...

Ο Απόλλων Λάρισας επέστρεψε στα τρίποντα και τις καλές εμφανίσεις επικρατώντας με 6-0 της Δόξας Αργυροπουλίου. 

Οι "κυανόλευκοι" έχουν μπει την φετινή αγωνιστική περίοδο σ' ένα διαφορετικό "σταυροδρόμι", επιστρέφοντας στο τοπικό πρωτάθλημα με στόχο να επενδύσουν ενόψει... μέλλοντος. Τα τελευταία χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και οι άνθρωποι της ομάδας πήραν την απόφαση να "χτίσουν" πάνω σ' αυτά τα παιδιά με απώτερο σκοπό την εξέλιξή τους ώστε να είναι εκείνα τα οποία θα "σηκώσουν" τον σύλλογο στο μέλλον. 

Μετά και την συγκεκριμένη νίκη, η ομάδα της Φιλιππούπολης βρίσκεται στην 6η θέση μαζί με τον Ηρακλή Λάρισας που κάνει εξίσου σπουδαία δουλειά με παρόμοιο εγχείρημα έχοντας 46 βαθμούς. Η τελική ευθεία του πρωταθλήματος, βρίσκει τον Απόλλωνα δίχως άγχος με μοναδικό στόχο την ανάδειξη ολοένα και περισσότερων νεαρών παιδιών που πήραν το "βάπτισμα του πυρός" και δείχνουν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους εφόσον δουλέψουν σωστά. Τις τελευταίες αγωνιστικές είδαμε αρκετά παιδιά που δεν ξεπερνούν τα 15 έτη όπως ο Καζαντζής, ο Μιχαλόπουλος και ο Γιούγκα να αγωνίζονται και μόνο άσχημα δεν τα πήγαν. Σίγουρα ακολουθούν κι άλλοι που θα μας απασχολήσουν στην συνέχεια και με το "σπαθί" τους θα μας κάνουν να ασχοληθούμε μαζί τους. 

Μπροστάρης αυτού του εγχειρήματος επιλέχθηκε ο Τάσος Βενέτης, ο οποίος μέχρι στιγμής μαζί με τους συνεργάτες του παίρνουν άριστα σ' αυτό το οποίο τους ανατέθηκε να φτιάξουν. Καθένας τους λειτουργεί όπως ακριβώς ορίζεται από το πλάνο. Οι μεγαλύτεροι όπως ο αρχηγός Θάνος Νικολακούλης, ο έμπειρος "πορτιέρε" Βαγγέλης Φαρμάκας, ο "μαέστρος" Ανδρέας Χατζηλιόντας που αποτελεί την κινητήριο δύναμη στην μεσοεπιθετική γραμμή, ο Αλέξανδρος Τσιούτσιας στην "αιχμή του δορατος" και οι υπόλοιποι έχουν αντιληφθεί τον αρκετά κομβικό ρόλο τους που είναι το να κατευθύνουν τους πιο νεαρούς με την εμπειρία τους και το πετυχαίνουν κάτι παραπάνω από καλά. 

O Τάσος Βενέτης έχει φτιάξει ένα σύνολο που χαίρεσαι να το βλέπεις ανεξάρτητα με το αν κερδίζει ή χάνει. Αγωνιστικά του ανήκει, όπως του αξίζουν και συγχαρητήρια για την δουλειά του και δεν μπορεί κανείς να του το στερήσει. Ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του έφτιαξαν την ομάδα από το... "μηδέν" και πλέον βλέπουν στο τερέν να εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο αυτό το οποίο ξεκίνησαν να χτίζουν βήμα - βήμα το καλοκαίρι. Είναι τέτοια η ενέργεια, το πάθος, η διάθεση και ο ζήλος που έχει κάνει τους ποδοσφαιριστές του να αγωνίζονται που δεν μπορείς παρά να τους χειροκροτήσεις. 

Θα κλείσω λέγοντας πως ο Απόλλων Λάρισας είναι μια ομάδα με αγωνιστικό πλάνο και ενέργεια στο γήπεδο που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και πως να είναι τοποθετημένη εντός των τεσσάρων γραμμών προκειμένου να παλέψει γι' αυτό. Ανεξάρτητα με το αν το πετυχαίνει πάντα, το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ομάδα που επενδύει σε νεαρούς τα λάθη απειρίας είναι μια απλή ποδοσφαιρική εξέλιξη μου μελλοντικά μόνο κερδισμένο σε βγάζει.