Βαθμολογία

Πετούσε φωτιές στην επανάληψη!

Σημαντικό τρίποντο που τον κρατάει σταθερά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα πανηγύρισε ο Απόλλων Λάρισας ο οποίος κάνοντας ένα συναρπαστικό δεύτερο μέρος επικράτησε με 6-2 του ΑΟ Μαυροβουνίου στο γήπεδο Φιλιππούπολης. 

Μπάγκας Δ.(αυτ.), Τσιούτσιας, Σιάτρας(δις) και Πασσιάς(δις) οι σκόρερ της ομάδας του Τάσου Βενέτη. Πλίτσης και Μπατζέλας Ν. σκόραραν για την ομάδα του Δημήτρη Κουκουλιαύκα που έκανε καλή εμφάνιση αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο στο πρώτο μέρος. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Μοιρασμένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη και μονομαχίες, με την αναμέτρηση να μην προμηνύει στα πρώτα λεπτά αυτό το οποίο θα ακολουθούσε στην συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν πιο σίγουρα στο τερέν, με τον Απόλλωνα να προσαρμόζεται σταδιακά στην αναμέτρηση. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 15ο λεπτό όταν ο Μπάγκας Δ. επιχείρησε σέντρα - σουτ από τα δεξιά με την μπάλα να σταματάει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Φαρμάκα. Ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο ΑΟ Μαυροβουνίου άνοιξε το σκορ. Ο Εμμανουήλ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με στόχευση την "καρδιά" της περιοχής εκεί όπου ο Πλίτσης πάτησε δυνατά και με όμορφη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του αντίπαλου "πορτιέρε" για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. 

Μένοντας πίσω στο σκορ οι γηπεδούχοι θέλησαν να βελτιώσουν την εικόνα τους. Σταδιακά κράτησαν περισσότερο την μπάλα και με κινητήριο μοχλό τον Ανδρέα Χατζηλιόντα που σε πολλές περιπτώσεις πήρε αρκετές προσπάθειες πάνω του κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο. Στο 18ο λεπτό ο Χατζηλιόντας επιχείρησε ένα όμορφο βολέ από τα όρια της περιοχής με τον Ριζόπουλο να παρεμβαίνει και την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι στην συνέχεια. Στο 30' ο Τσιούτσιας έτρεξε στην κόντρα τον Απόλλωνα και γύρισε για τον Πασσιά ο οποίος με πίεση αντιπάλων κατάφερε να γυρίσει το κορμί του και να εκτελέσει με το σουτ να μην έχει την επιθυμητή κατάληξη. 

Στην επανάληψη η εικόνα ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα του Τάσου Βενέτη που έκανε το καλύτερο της ημίχρονο παραγωγικά την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, αυτή του Δημήτρη Κουκουλιαύκα ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 54ο όταν ο Μπέτσης βρήκε τον Πιτσίλκα που έκανε το πλασέ με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 57ο λεπτό, ο Τάσος Βενέτης πέρασε στο γήπεδο τον Λεπενιώτη με στόχο να δώσει περισσότερη ενέργεια στην μεσοεπιθετική του γραμμή και σύντομα επρόκειτο να πάρει πράγματα αγωνιστικά. Στο 61ο λεπτό ο Λεπενιώτης έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου Μπάγκας Δ. και Ριζόπουλος δεν συνεννοήθηκαν σωστά με τον πρώτο στην προσπάθειά του να απομακρύνει να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Ειδικότερα, ο Λεπενιώτης πέρασε έξυπνα την μπάλα στην κίνηση του Τσιούτσια στην πλάτη της άμυνας ο οποίος πρόλαβε τον Ριζόπουλο στην έξοδο και προ κενής εστίας πλάσαρε εύκολα για το 2-1. Στο 74' η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Σιάτρα ο οποίος με πανέμορφο ευθύβολο βολέ από την γωνιά της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 3-1, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση - νίκη για την ομάδα του. Ο Απόλλων πέτυχε κι άλλο τέρμα, όταν στο 80ο λεπτό έπειτα από ομαδική συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Πασσιά που με σουτ από την καρδιά της περιοχής έγραψε το 4-1. 

Και ενώ όλα έδειχναν να... "σβήνουν" σταδιακά στην αναμέτρηση, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων σε καμία περίπτωση δεν είχαν πει την... τελευταία τους λέξη σκοράροντας αμφότερες οι δυο ομάδες εκ νέου. Στο 83ο λεπτό ο Μπλατζέλας Ν. εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 4-2. Στο 85' ο Τσιούτσιας υποδέχθηκε την μπάλα με πλάτη προς την εστία και γύρισε για τον επερχόμενο Πασσιά ο οποίος με εύστοχο πλασέ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2. Το τελικό 6-2 επετεύχθη στο 93ο λεπτό όταν ο νεαρός Μιχαλόπουλος βρήκε με όμορφη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Σιάτρα που με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στα τρίποντα με όμορφο ποδόσφαιρο και σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο μέρος. Στον αντίποδα, για τους φιλοξενούμενους πρόκειται για μια κακή παρένθεση καθως παρότι στάθηκαν αρκετά καλά στο πρώτο μέρος δεν τα κατάφεραν στην επανάληψη, ωστόσο είναι βέβαιο πως ο Δημήτρης Κουκουλιαύκας με τους ποδοσφαιριστές του θα αφήσουν πίσω το ατυχές αποτέλεσμα και θα κοιτάξουν με περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια. 

Διαιτητής: 

Φακής Γεώργιος 

Βοηθοί: 

Mπλιώνας Χαράλαμπος - Βαλιώτης Γιάννης 

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων Λάρισας (Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Γερεντές Γ., Λάιος, Μπόρος (78' Μπαγιώτας), Διβανές, Χατζηλιόντας (90' Καζαντζής), Πασσιάς, Κούρτι (57' Λεπενιώτης), Τσιούτσιας (90' Μιχαλόπουλος).

ΑΟ Μαυροβουνίου(Δημήτρης Κουκουλιαύκας): Ριζόπουλος, Μπάγκας Δ., Μπατζέλας Β. (86' Σταυροθεόδωρος), Σταμέκος, Πιτσίλκας (68' Ακριβόπουλος), Μπατζέλας Ν., Καρατζούκος (78' Γκουζιώτης), Πλίτσης (86' Πράτσας), Μπέτσης, Εμμανουήλ (68' Πράπας).