Βαθμολογία

Παλικαρίσιος βαθμός στην Νεάπολη για τον Όλυμπο Γόννων

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Ηρακλής Λάρισας και Όλυμπος Γόννων που αναμετρήθηκαν στο γήπεδο Νεάπολης για την 11η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας - DE TOX. 

Ο Γαργάλας έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή, με τον Σερίφη να χαρίζει τον βαθμό στην επανάληψη στην ομάδα του Δημήτρη Κωστή που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες. Επισκιάστηκε από τον θάνατο της μητέρας του Βαγγέλη και Θανάση Μπούμπουλη η αναμέτρηση για τον Όλυμπο Γόννων, με την αποστολή των φιλοξενουμένων να είναι σοκαρισμένη από το γεγονός. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Η ομάδα του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου ήταν εκείνη η οποία πατούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος και είχε την πλειοψηφία των ευκαιριών. Στον αντίποδα, ο Όλυμπος θέλησε να περιορίσει τους διαθέσιμους χώρους και να ψάξει τις στιγμές του στην κόντρα επίθεση. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι μόλις στο 2ο λεπτό όταν έπειτα από κόρνερ, ο Γαργάλας πήρε την πρώτη κεφαλιά με τους αμυντικούς να απομακρύνουν σε πρώτο χρόνο και τον Δραγατσίκη να κάνει το πλασέ στην επαναφορά το οποίο με την σειρά του απομακρύνθηκε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Στο 26' ο Κούρτης με ωραία κούρσα από τα αριστερά πήρε όλα τα διαθέσιμα μέτρα και γύρισε για τον Ζαχαράκη με τον Γκαραβέλα να απομακρύνει σωτήρια πριν ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. 

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε σε αυτό το τέμπο με τον Ηρακλή να προσπαθεί και τον Όλυμπο να αμύνεται και να κλείνει τους χώρους. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Γαργάλας δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να λαμβάνει περιέργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα αιφνιδιάζοντας τον Μπαρμπαγιάννη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Κωστή έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να φέρουν εκ νέου στα ίσα το ματς με την συμπλήρωση του 45ου λεπτού με τον Γκουγκουλιά να γυρίζει την μπάλα σε έναν χώρο στο πρώτο δοκάρι και τους αμυντικούς να απομακρύνουν ασταθώς προ του Κίτσου σε έναν χώρο όπου ο αφύλακτος Γελαλής είδε το πλασέ το οποίο επιχείρησε να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Στην επανάληψη οι ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες ήταν λιγοστές. Ο Ηρακλής θέλησε να διπλασιάσει τα τέρματά του, ενώ οι φιλοξενούμενοι πιστοί στο πλάνο τους θέλησαν να βρουν την στιγμή τους με άμεσες μεταβιβάσεις ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 55' έπειτα από όμορφη ομαδική συνεργασία η μπάλα είχε τελικό αποδέκτη τον νεοεισερχόμενο Παυλίδη με τον Μπαμπαγιάννη να του βάζει το στοπ και να κρατάει όρθια την ομάδα του. 

Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Κωστή βρήκαν την στιγμή τους και έφεραν το ματς σε ισορροπία στο 70ο λεπτό. Συγκεκριμένα, έπειτα από μια γρήγορη επιθετική μετάβαση η μπάλα έφτασε στον Σερίφη που με πανέμορφο βολέ είδε την μπάλα να χτυπάει στην εσωτερική πλευρά της ρίζας του δεξιού δοκαριού και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαγιάννη. Μέχρι το φινάλε ο ομάδα του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου έψαξε το τέρμα της νίκης, ωστόσο ο Όλυμπος παίζοντας παθιασμένη άμυνα κατάφερε να κρατήσει έναν πολύτιμο βαθμό με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν στην αναμέτρηση. 

Διαιτητής: 

Μπουρουζίκας Θωμάς 

Βοηθοί: 

Kαρακώστας Απόστολος - Νάκας Χρήστος 

Οι συνθέσεις: 

Ηρακλής Λάρισας (Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Μαξακούλη (79' Αναγνώστου), Κούρτη, Δραγατσίκης, Παϊτέρης, Πατσιαντζής (79' Παπαστόγιας), Ζαχαρούλης (38' Παυλίδης λ.τρ.), Γαργάλας, Καμέας (62' Βέλας), Ράμα, Ζιώγας.

Όλυμπος Γόννων (Δημήτρης Κωστής): Mπαρμπαγιάννης, Ζαΐρης Γ. (82' Ζαΐρης Β.), Γκουγκουλιάς, Περαίκης, Κακακούσιος, Σερίφης, Γκαραβέλας, Αθανασιάδης (46' Λιόγκας), Κόκρας, Κίτσος (61' Αλεξόπουλος), Γελαλής.