Βαθμολογία

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λέσβου

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές καθώς βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα, δύο υπηκόους Συρίας, έναν Ινδό και έντεκα Αιγύπτιους.

Η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος είναι σε εξέλιξη. Περίπου στις 11:30 ανασύρθηκε ζωντανό ένα άτομο από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των άλλων μελών του πληρώματος.

Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομορών και μήκους περίπου 100 μέτρων, βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου, ήταν φορτωμένο με αλάτι και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Τα ίχνη του χάθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/11). Ο καπετάνιος του πλοίου, μετά τις 7:00 δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8:20 έστειλε σήμα mayday, όπου και δήλωσε κλίση. Έπειτα χάθηκε από τα ραντάρ. Στη συνέχεια, παραπλέων πλοίο κάλεσε το Λιμενικό για να ειδοποιήσει για το περιστατικό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος.

Στην περιοχή βρίσκονται πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμα, έχει ενεργοποιηθεί και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Λίβανο.

ΠΗΓΗ