Βαθμολογία

Κόκκαλης σε Δένδια

Επιτακτική ανάγκη να λυθούν οι χρόνιες παθογένειες για τους αποφοίτους της ΣΜΥ

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν οι χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν το  προσωπικό προερχόμενο από την ΣΜΥ στο Στρατό Ξηράς, τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) η οποία αφορά τα θέματα της αύξησης των εισακτέων στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), της  κάλυψης των κενών θέσεων καθώς και της δημιουργίας παροχής κινήτρων.

Αναφέρεται «ότι λόγω και των μνημονιακών δεσμεύσεων υπήρχε μείωση των εισακτέων στην ΣΜΥ «Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών» την τελευταία δεκαετία» ενώ «με την εισαγωγή της Ειδικής Βάσης Εισαγωγής «ΕΒΕ» παρατηρήθηκε το φαινόμενο της δημιουργίας κενών θέσεων λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος. »

Σύμφωνα με την επιστολή ,το γεγονός αυτό «σε συνδυασμό με τις αποστρατείες αλλά και τις εθελούσιες εξόδους (αιτήσεις παραιτήσεως) στελεχών ,έχουν επιφέρει μια σημαντική μείωση του προσωπικού προερχόμενων από την ΣΜΥ στο Στρατό Ξηράς» η οποία εάν συνεχιστεί «θα προκαλέσει αναπόφευκτα προβλήματα όχι μόνο στην κάλυψη κρίσιμων ειδικοτήτων αλλά και στο ΜΤΣ .»

Επισημαίνεται η ανάγκη «οριστικής αποκατάστασης των αδικιών που προκλήθηκαν στο παρελθόν λόγω και της οικονομικής δυσπραγίας που περιήλθε η χώρα μας» και ζητείται η ανάληψη των απαραιτήτων Κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την « επίλυση χρόνιων παθογενειών που αφορούν ζητήματα οικονομικά, βαθμολογικής εξέλιξης ,στέγασης και αναβάθμισης της παρεχόμενης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.»