Βαθμολογία

Πρώτο τρίποντο δια ποδός Καραμούλα για τον ΠΟΕ!

Με γκολ του Γιώργου Καραμούλα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο ΠΟ Ελασσόνας κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Α' DE - TOX επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο Φιλιππούπολης. 

Ματς με αρκετή ένταση με τους φιλοξενούμενους να μην τελειώνουν το παιχνίδι και τον Απόλλωνα να είναι μαχητικός μέχρι το φινάλε και να διεκδικεί τον βαθμό ως το τέλος. 
 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Το ματς: 

Μοιρασμένο το ματς στο ξεκίνημα με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου και την εικόνα να είναι μοιρασμένη και τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον ΠΟΕ και σημειώθηκε στο 4ο λεπτό όταν ο Καραμούλας δοκίμασε ένα σουτ με τον Φαρμάκα να έχει απάντηση. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Απόλλων έφυγε στην κόντρα με τον Χατζή να κάνει το σουτ και τον Γούπο σωστά τοποθετημένο να αποκρούει. 

Με τον χρόνο να κυλάει, σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να πατούν ελαφρώς καλύτερα και να βγάζουν περισσότερη ποιότητα μεσοεπιθετικά. Στο 23ο λεπτό έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Γκαμπέτας έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Φαρμάκα να αποκρούει και τον Τσιάκο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στην επαναφορά. Ο ΠΟΕ συνέχισε ψάχνει τους διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, ενώ η ομάδα του Τάσου Βενέτη θέλησε να γίνει απειλητική με άμεσες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας που θα δημιουργούσαν προβλήματα για τα καρέ του Γούπου. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους σημειώθηκε μια ακόμη καλή στιγμή και ανήκε στην ομάδα του Νίκου Φώλλα, όταν στο 38' ο Μπούσιας έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Φαρμάκα να απομακρύνει σε έναν χώρο που ο Τσιάκος αφύλακτος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να βάλει μπροστά την ομάδα του στέλνοντας την μπάλα εκτός εστίας. 

Στην επανάληψη, ο ΠΟΕ μπήκε αποφασισμένος να ψάξει το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Ευτύχησε να το βρει στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, ο Γκαμπέτας έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Τσιάκο να στρώνει με το κεφάλι για τον Καραμούλα που με ψύχραιμο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0. Στην συγκεκριμένη φάση οι αμυντικοί του Απόλλωνα σάστησαν φωνάζοντας για "οφσάιντ" με τον αρμόδιο επόπτη να έχει αντίθετη άποψη.

Το γκολ έδειξε να δίνει ψυχολογία και διαφορετικό αέρα στους φιλοξενούμενους που θέλησαν άμεσα να "κλειδώσουν" το τρίποντο αναζητώντας και δεύτερο τέρμα. Στο 50' ο Μπούσιας βρήκε τον Τσιάκο με τον δεύτερο να γυρίζει το κορμί του στην εστία και να κάνει το συρτό πλασέ στο οποίο είχε απάντηση ο Φαρμάκας. Στο 53ο λεπτό, ο Μούλτσιας βρήκε χώρο από τα όρια της περιοχής και εξαπέλυσε μια βολίδα με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Ο Απόλλων απείλησε πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 58' με τον Καλοπανίδα να προωθείται και να κάνει μια κεφαλιά που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γούπου. 

Από εκεί και πέρα, ο ΠΟΕ έδειξε να βγάζει ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι λιγοστές. Η ομάδα του Τάσου Βενέτη προσπάθησε με κάθε τρόπο να γίνει επικίνδυνη και να βρει το τέρμα της ισοφάρισης, ωστόσο αδυνατούσε στην τελική πάσα. Στο 68ο λεπτό ο Χατζής έκανε ένα δυνατό σουτ από μέση απόσταση αναγκάζοντας τον Γούπο να πραγματοποιήσει σπουδαία επέμβαση και να κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του. Παρά το γεγονός πως ο Απόλλων προσπάθησε μέχρι το φινάλε ο ΠΟΕ διαχειρίστηκε την ένταση του αγώνα και το υπέρ του προβάδισμα με το τριπλό σφύριγμα της λήξης να τον βρίσκει να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα. 

Διαιτητής: 

Δεδικούσης Γρηγόρης

Βοηθοί: 

Καρακώστας Απόστολος - Σκριάπας Στέργιος

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων Λάρισας(Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Καλοπανίδας(70' Γερεντές Γ.), Μπαγιώτας(61' Τσαπατόρης), Νικολούλης, Διμανές, Πασιάς, Χατζής(79' Τερμιζόγλου), Μπουκουβάλας, Κούρτι(61' Μεταξάς), Γερενές Θ.(70' Τσόυτσος), Λάιος

ΠΟ Ελασσόνας(Νίκος Φώλλας): Γούπος, Μπούσιας, Κορτσάρι, Λαγός, Λερτζιόνι(61' Ρολντάν), Κριεζής, Γκαμπέτας, Καραγκούνης, Μουλτσιάς(82' Κωνσταντινίδης), Τσιάκος(57' Ζιαγκλιάβος), Καραμούλας