Βαθμολογία

Από τον Άγιο Θωμά ξεκινούν οι έλεγχοι της ΔΑΕΦΚ για τις αποζημιώσεις

Από τη συνοικία του Αγίου Θωμά, ξεκινούν αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, οι αυτοψίες κλιμακίων μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).
Τα κλιμάκια των μηχανικών του Υπουργείου οι οποίοι θα συνοδεύονται από μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων.
Οδηγίες στους πληγέντες
Ακολουθούν οδηγίες προς τους πληγέντες πολίτες σχετικά με την καταγραφή των ζημιών:
1. Προτού καθαριστεί ο χώρος που έχει πλημμυρίσει, βγαίνουν φωτογραφίες ή βίντεο που αποτυπώνουν τη ζημιά. Στο εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους.
2. Στη συνέχεια μπορεί να καθαριστεί ο χώρος χωρίς, ωστόσο, να σβηστεί το στίγμα στους τοίχους που αποδεικνύει το σημείο στο οποίο έφτασε το νερό.
3. Με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ, χορηγείται στους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας.
4. Μόλις λάβουν το Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν μέσω του arogi.gov.gr να δηλώσουν το πρόβλημα προκειμένου να λάβουν την αντίστοιχη αποζημίωση.
5. Σε περίπτωση που ο αιτών αντιμετωπίσει πρόβλημα ή δυσκολία υποβολής της αίτησης, μπορεί να απευθυνθεί στο Δήμο Λαρισαίων. Θα δημιουργηθούν γραφεία υποστήριξης που θα καθοδηγήσουν τους πολίτες στην διαδικασία υποβολής της αίτησης.
ανακοινώνεται ότι οι πολίτες που είναι πλημμυροπαθείς και χρειάζονται βοήθεια στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης μόλις τεθεί σε λειτουργία στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, σχετικά με τις αποζημιώσεις
για οικίες και οικοσκευές στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μπορούν να προσέρχονται στα ακόλουθα σημεία:
1. Δημαρχείο - Γραφείο Πολιτών
2. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, οδός Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, όροφος 3ος, τηλ. 2410680242, ώρες 8:00-20:00
3. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, οδός Δημοσθένους 45, τηλ. 2416006922
ώρες 8:00-20:00.