Βαθμολογία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

«Μετά από τόσο μεγάλη ήττα χρειάζεται αναστοχασμό. (…) Τα γεγονότα τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν. Το δίπολο της υποψηφιότητάς μου είναι “Συνέχεια και τομή“» δήλωσε κατά την ανακοίνωση της υποψήφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το Impact Hub Athens, στου Ψυρρή.
Με έμφαση αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, περιγράφοντας το ένα σκέλος της υποψηφιότητάς του, την «συνέχεια». Ως προς την «τομή» είπε: «Όταν έχει χάσει με τέτοια διαφορά. ίσως δεν πιάσαμε την ψυχολογία των πολιτών που ήθελαν σταθερότητα.
Στις δηλώσεις του επίσης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς. (…) Θέλουμε να απευθυνθούμε σε πολύ κόσμο. Πρέπει να εξηγήσουμε τις αξίες μας, τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας».

«Έχει σχέση σε ποιους απευθύνεσαι, αλλά έχει την ίδια σχέση και ποιος είσαι εσύ. Πιστεύω στις εκλογές είχαμε μια πολύ θολή ταυτότητα. Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ξεκάθαρο», επισήμανε.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε «φλέγοντα» ζητήματα, όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό, την ψηφιακή μετάβαση, την ισότητα των φύλων, την κλιματική κρίση, στρέφοντας τα «πυρά» του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό κράτος και όχι το επιτελικό του κ. Μητσοτάκη, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μόνο στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει πλούτος, πράγμα που δεν ισχύει, συμπλήρωσε.

Αναφορά έκανε επιπλέον στις υποκλοπές, στους μηχανισμούς της Δικαιοσύνης και τη σημασία των θεσμών της, που χωρίς αυτούς δεν είναι εφικτή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Στόχος να δώσουμε δύναμη στον κόσμο», επεσήμανε, μιλώντας για τις μάχες – κινηματικές, πολιτικές, προγραμματικές- που πρέπει να δοθούν.

Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Τσακαλώτος πλαισιώθηκε στο πάνελ του βήματος από τους Ανδρέα Ξανθό, Χάρη Μαμουλάκη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Μακρίνα Βιόλα Κώστη, οι οποίοι έκαναν σύντομες τοποθετήσεις.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Φίλης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Πάνος Λάμπρου, Αννέτα Καββαδία.

ertnews.gr