Βαθμολογία

Προκριματικά EURO 2024: Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1

Το δύο στα δύο στον όμιλό της για τα προκριματικά του Euro έκανε η Εθνική ομάδα των Ανδρών, επικρατώντας της μαχητικής Ιρλανδίας με 2-1, χάρη στα γκολ του Μπακασέτα και του Μασούρα στις αρχές των δύο ημιχρόνων.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 5’ με τον Μαυροπάνο.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει, αφού στο 11’, μετά από επανέλεγχο που έκανε στο VAR ο Αυστριακός διαιτητής, Λέχνερ, έδωσε πέναλτι για χέρι του Ο’ Ντάουντα (ενώ υπήρχε και ανατροπή του Μασούρα). Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Τάσος Μπακασέτας στο 15’ με άριστη εκτέλεση.

Η δυσκολοκατάβλητη Ιρλανδία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με γκολ του Κόλινς στο 27’ (και πάλι μετά από εξέταση VAR για πιθανό οφσάιντ), ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα μπορούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα κυρίως με τον Πέλκα στο 33’ και τον Μπακασέτα στο 35’.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καρμπόν με την έναρξη του ματς. Η Εθνική μπήκε φουριόζα και στο 49’ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με εξαιρετικό πλασέ του Μασούρα έπειτα από καταπληκτική πάσα του Μπακασέτα.

Η Εθνική πίεσε στη συνέχεια και είχε ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της, με καλύτερη το πλασέ του Γιακουμάκη στο 79’ που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Βλαχοδήμος φώναξε «παρών» στο 72’ και στις καθυστερήσεις, αποκρούοντας εντυπωσιακά τα σουτ του Κόλινς.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90’ Σιώπης), Μπακασέτας (90’+ Τζαβέλλας), Πέλκας (70’ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (70’ Γιακουμάκης).

Ιρλανδία (Στίφεν Κένι): Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (89’ Πάροτ), Ντόχερτι, Κάλεν, Μόλουμπι (80’ Ομπαφέμι), Ο’ Ντάουντα (ΜακΚλιν, Σμόλμποουν (53’ Νάιτ), Άιντα (46’ Τζόνστον), Φέργκιουσον.

*Κόπηκαν 18.079 εισιτήρια.