Βαθμολογία

Κόκκαλης σε αστυνομία και πυροσβεστική (PICS)

Δίπλα τους γιατί αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της ασφάλειας της κοινωνίας

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε επαφές ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με στελέχη των δύο σωμάτων ασφαλείας και συζήτησε ζητήματα που αφορούν τους κλάδους τους.

Σε δήλωσή του, ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε πως «ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουμε και τιμούμε τα σώματα ασφαλείας, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θέλουμε μια αστυνομία λειτουργική, σύγχρονη, ανθρώπινη αλλά και δημοκρατική, στο πλευρό του πολίτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών είναι όλοι στο πλευρό του πολίτη και το πολύτιμο έργο τους δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απαξιωθεί από τις μικρές σκιές που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες και αφορούν τα ανώτατα κλιμάκια. Και αυτό γιατί η ΕΛΑΣ δεν πρέπει να είναι πιόνι στα παιχνίδια καμίας κυβέρνησης, όπως επεδίωξε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό το λόγο επιμένουμε και επιδιώκουμε μία αστυνομία μακριά και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες, με σύγχρονο μοντέλο αντίληψης του σπουδαίου αυτού λειτουργήματος της προστασίας της κοινωνικής ειρήνης, της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας. Για να συμβεί αυτό όμως, πρέπει οι ένστολοι να έχουν τη σωστή εκπαίδευση, τις σωστές συνθήκες εργασίας, να αμείβονται αρκούντως και να απολαμβάνουν από την πολιτεία όλα εκείνα που πρέπει, ως αναγνώριση του ειδικού ρόλου που επιτελούν στην κοινωνία.

Το ίδιο ισχύει και για την Πυροσβεστική η οποία όμως έχει ανάγκη περισσότερους νέους ανθρώπους, περισσότερους επιστήμονες, γιατί είναι η ναυαρχίδα της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας. Έγινε ένα σημαντικό βήμα με τη μονιμοποίηση του θεσμού των πενταετών, όμως υπολείπονται πολλά ακόμη, σε μία χώρα που λόγω της κλιματικής κρίσης αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα ακραία γεγονότα, στα οποία οι Πυροσβέστες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Είμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δίπλα και μαζί με τα σώματα ασφαλείας που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για την ασφάλεια της κοινωνίας μας» κατέληξε.