Βαθμολογία

Κόκκαλης σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ (PICS)

Δικαιοσύνη και στη δημόσια Υγεία για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα περίθαλψης!

«Δικαιοσύνη και στη δημόσια υγεία» τόνισε πως θα φέρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο βουλευτής του κόμματος και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις επαφές που είχε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και στο κέντρο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι δύο αυτοί πυλώνες της δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως «κόντρα στην ιδεοληψία της άγρια νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη που δίνει τα πάντα στον ιδιώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επιμένει σε ένα ισχυρό και δημόσιο σύστημα υγείας».

Μετά το πέρας των επαφών ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός Ανέφερε τα εξής: «Όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους, έχουν το απόλυτο δικαίωμα για πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και αποτελεσματικές συνθήκες ιατρικής περίθαλψης. Δυστυχώς όμως η κατάσταση στα νοσοκομεία μας έχει επιδεινωθεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αντίθετα αποτελεί μέρος ενός άγρια νεοφιλελεύερου σχεδίου που κλείνει το μάτι στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους που ανθίζουν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεσμεύεται για αύξηση των δαπανών στη δημόσια υγεία, αύξηση του μισθολογίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά σε όλο το προσωπικό αλλά και στο ΕΚΑΒ, καθώς και μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού. Η δημόσια υγεία είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτοί και τους χρειαζόμαστε όλους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Θέλουμε ένα ισχυρό και δημόσιο σύστημα υγείας».