Ακριβό για τις τσέπες των καταναλωτών θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι, με τις τιμές σε κάποια προϊόντα να σημειώνουν έως και 25% αύξηση.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης ανέφερε ότι οι τιμές στα προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι παρατηρούν αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά.

«Παρατηρούμε αυξήσεις σε προϊόντα σε σχέση με το 2022, ιδιαίτερα στο κρέας, με τα αμνοερίφια ντόπια ολόκληρα και κομμάτια να έχουν την περισσότερη αύξηση ενώ λιγότερη αλλά πάλι σημαντική αύξηση να σημειώνουν το βοδινό top side ντόπιο και ο βοδινός κιμάς. Την ίδια στιγμή οι φλαούνες παρατήρησαν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρσι», επεσήμανε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καραγιωργή, υπάρχουν αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνει το παρατηρητήριο της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, με την κυριότερη αύξηση να την έχουν τα αμνοερίφια.

«Σύμφωνα με το προκαταρκτικό παρατηρητήριο της προηγούμενης εβδομάδα, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 25% στα μικρά, ντόπια αμνοερίφια μέχρι ενός κιλού σε σχέση με το 2022 ενώ στα ντόπια, ολόκληρα αμνοερίφια παρατηρείται μέχρι και 24% αύξηση. Ενδεικτικά η μέση τιμή των αμνοεριφίων ήταν το 9 ευρώ το 2022, ενώ τώρα 11.30 ευρώ. Όσο αφορά τον βοδινό κιμά και το βοδινό topside ντόπιο, καταγράφονται αυξήσεις της τάξης του 13-16%», εξήγησε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καραγιωργής ανέφερε ότι αυτή την στιγμή η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή κάνει καταγραφή των τιμών σε υπεραγορές για να συλλέξει δεδομένα, τα οποία χρησιμοποιηθούν για σύγκριση.

«Όταν θα συλλεχθούν οι τιμές θα εκδώσουμε το πασχαλινό παρατηρητήριο. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην δημοσιότητα την Μεγάλη Βδομάδα», σημείωσε.

Σε καταληκτικό του μήνυμα, ο κ. Καραγιωργής ανέφερε ότι οι καταναλωτές πρέπει να προσπαθούν να αγοράζουν τα προϊόντα τους με σύνεση, να κάνουν έρευνα πριν τις αγορές τους αλλά και να μην περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να ψωνίσουν.

tothemaonline.com