Βαθμολογία

Καλπάζει με την ΑΕΛ

 

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Θρασύβουλο, έχοντας μια γεμάτη χρονιά με την ομάδα της Φυλής στο πρωτάθλημα της Football League. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΛ Αποστόλη Σκόνδρα, που παραχώρησε στο athleticlarissa μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στη σχέση του με… τα άλογα, το φλερτ με την ΑΕΛ, που κατέληξε σε γάμο, τη σχέση του με τους συμπαίκτες, τους στόχους του με τη «βυσσινί» φανέλα αλλά και τα όνειρά του.

Κατάγεται από μία καθαρά ποδοσφαιρική οικογένεια. Γεννημένος στις 29 Δεκεμβρίου του '88 είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του αρχηγού του Ατρομήτου, Γιάννη Σκόνδρα. Ξεκίνησαν μαζί την επαγγελματική τους διαδρομή στην ομάδα του Περιστερίου, αλλά ο Αποστόλης δεν κατάφερε να στεριώσει. Πέρασε αρκετά χρόνια ως δανεικός σε Παναιγιάλειο, Αγία Παρασκευή, Παναργειακό και Διαγόρα. Τη δέσμευσή του με τον Ατρόμητο την ολοκλήρωσε το καλοκαίρι του 2011 και τη σεζόν 2011-12 την έβγαλε αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Θρασύβουλου.

Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε ένα όμορφο πρωινό μαζί του, εκεί κοντά στη Νίκαια όπου για τις ανάγκες της φωτογράφισης βρεθήκαμε κοντά στη φύση και τα άλογα. Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε και να δείτε τα όσα καταγράφονται παρακάτω σε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μαζί με ένα παιδί που σίγουρα έχει το μέλλον μπροστά του (λόγω του νεαρού της ηλικίας). Προικισμένος από πλούσια ποδοσφαιρικά προσόντα, κρατάει τα… μπόσικα της ΑΕΛ σε κάθε παιχνίδι και δείχνει πως είναι σαν το παλιό κρασί, όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμα και καλύτερος. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:   

 

 

Να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη, λέγοντάς μας μερικά πράγματα για τη σχέση σου με τα άλογα...

 

«Όταν ήμουν στο χωριό σε μικρή ηλικία, ο πατέρας μου είχε δύο άλογα και κοντά σ΄ εκείνον έμαθα πολλά πράγματα για αυτά τα ζώα».

 

Κατάγεσαι από μια οικογένεια καθαρά ποδοσφαιρική, τα αδέρφια σου είναι και αυτοί ποδοσφαιριστές. Θέλω να μας μιλήσεις για τη σχέση σου με το ποδόσφαιρο και την οικογένειά σου.

 

«Είμαστε τέσσερα αδέρφια, πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας, τώρα πλέον οι τρεις είμαστε εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, ο τέταρτος έχει σταματήσει. Υπήρξαν στιγμές που βρεθήκαμε αντίπαλοι και αυτό από μόνο του έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως συνέβη άλλωστε και στο κυριακάτικο παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος  και περήφανος για τα αδέρφια μου και θέλω να έχουν πολλές αγωνιστικές επιτυχίες».

 

 

Υπήρχε κάποιο οικογενειακό γονίδιο;

 

«Ο παππούς μου έπαιζε παλιά στην Παναχαϊκή. Ο πατέρας μου δεν έχει καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο. Τα αδέρφια μου και εγώ ξεκινήσαμε όλοι μαζί από μια ακαδημία ποδοσφαίρου και μετά συνεχίσαμε πιο επαγγελματικά. Αρχικά πήγαμε και οι τρεις στον Ατρόμητο και από κει και πέρα ο καθένας πήρε τον δρόμο του».

 

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, να ξεκινήσουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Ποια είναι η καταγωγή σου;

 

«Ο πατέρας μου κατάγεται από την Πάτρα, η μητέρα μου από τα Τρίκαλα, πήγαμε στην αρχή στην Αθήνα και μετά αποφασίσαμε να μείνουμε στην Λάρισα».

 

Πίστευες από μικρός ότι θα γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;

 

«Το ήθελα πολύ, ξεκίνησα από μια ακαδημία και τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανα πιτσιρικάς στον Ατρόμητο».

 

 

Περνώντας τα χρόνια τι είναι αυτό που σου έχει μείνει από τον Ατρόμητο;

 

«Ήταν μια πολύ θετική εμπειρία για μένα, έμαθα πολλά πράγματα σ΄εκείνη τη μικρή ηλικία και τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στον Ατρόμητο. Μας τα παρείχε όλα η ομάδα και στην συνέχεια ο ένας αδερφός μου έμεινε εκεί και οι άλλοι δύο φύγαμε. Όσον αφορά για την καριέρα, δε σημαίνει ότι έπρεπε να συνεχιστεί εκεί, σίγουρα θα ακολουθούσαν και άλλες ομάδες στην πορεία».

 

Η ΑΕΛ πως βρέθηκε στον δρόμο σου;

 

«Την ΑΕΛ την παρακολουθώ από μικρός γιατί ήμουν στα Τρίκαλα, είχα ακούσει από μικρός τις επιτυχίες της και γνώριζα ότι επρόκειτο για μία μεγάλη ομάδα. Έχει δυνατό φίλαθλο κοινό και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και τυχερός που αγωνίζομαι σε μια ομάδα που διαθέτει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».

 

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με την ΑΕΛ; Δέχτηκες μια ξαφνική πρόταση ή έκανες συζητήσεις για αρκετό διάστημα;

 

«Το συζητούσα αρκετό καιρό με τον κ. Ζιώγα, συμφωνήσαμε σε όλα και αμέσως δέχτηκα να έρθω στην ομάδα να αγωνιστώ, μιας και αυτή η πρόταση ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα, αφού όπως προείπα πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα. Σίγουρα η ΑΕΛ είναι το κάτι παραπάνω για την καριέρα μου».

 

 

Έχουν περάσει αρκετές αγωνιστικές, έχεις μια πρώτη εικόνα για την ομάδα. Θα ήθελα να μας πεις πως βλέπεις την πορεία της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα;

 

«Αν και λίγο νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, πιστεύω όμως ότι η ομάδα τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Θεωρώ ότι μέσα από την δουλειά θα καταφέρουμε πολλά, αν και το φετινό πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος (40 αγωνιστικές), παρόλα αυτά πιστεύω ότι η ομάδα θα δώσει ένα καλό στίγμα φέτος. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, να είμαστε μία δυνατή και δεμένη οικογένεια όπως τώρα και σίγουρα θα πάνε όλα πολύ καλά στην πορεία του πρωταθλήματος με την αμέριστη βοήθεια του κόσμου».

 

Η ομάδα δεν ξεκίνησε ιδανικά τις πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο βρήκε τον δρόμο της και αποκτήσει μια ομοιογένεια, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

 

«Σίγουρα θα υπάρχουν και ανεπιθύμητα αποτελέσματα, το θέμα είναι εμείς οι παίκτες σαν σύνολο πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό. Δεν θα πρέπει μια αποτυχία να μας ρίξει το ηθικό, αντίθετα να μας κάνει να δουλέψουμε πιο σκληρά και να το ξεπεράσουμε».

 

Θεωρείς ότι η έδρα της ΑΕΛ είναι το «δυνατό της χαρτί»;

 

«Ναι σίγουρα, το δυνατό κομμάτι της ομάδας είναι η έδρα της και ωφέλιμο θα είναι να παίρνει πάντα θετικά αποτελέσματα».

 

 

Βλέπουμε ότι η ομάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ, υπάρχει το «κλειδί»της επιτυχίας;

 

«’Όταν είσαι μια μεγάλη ομάδα, είτε είσαι καλός είτε όχι, θα πρέπει πάντα να κοιτάς το αποτέλεσμα. Μπορεί να κάνουμε σε ένα παιχνίδι 30 ευκαιρίες και να χάναμε, αυτό δεν έχει καμία σημασία».

 

Μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου, ο προπονητής σου είχε πει ότι περιμένει πολλά γκολ από σένα. Είναι μια δύσκολη θέση αυτή του σκοραρίσματος, είναι κάτι το οποίο το διεκδικείς κάθε φορά, προσπαθείς δηλαδή να σκοράρεις;

 

«Θεωρώ ότι για να σκοράρεις θα πρέπει να το πιστεύεις κιόλας και το θέλω και το πιστεύω κάθε φορά. Για να μπει ένα γκολ όμως πρέπει να έχει δοθεί μια καλή σέντρα. Μέσα μου το πιστεύω και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

 

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι αρκετά σημαντικά, πως βλέπεις να εξελίσσεται το πρωτάθλημα;

 

«Κάθε σοβαρή ομάδα εκμεταλλεύεται την έδρα της και όποια έχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο μέχρι την τελευταία αγωνιστική, σίγουρα θα διεκδικήσει την άνοδο».

 

Ποιο παιχνίδι έχεις κρατήσει έως τώρα;

 

«Με τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Υπήρξε μεγάλο κίνητρο για μας ο κόσμος και θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε. Νομίζω τα καταφέραμε και θα τους δώσουμε και άλλες χαρές».

 

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ΑΕΛ;

 

«Πρώτον να καθιερωθώ στην ομάδα και δεύτερον να εκπληρώσει η ΑΕΛ τους στόχους της».

 

Πέρυσι η ΑΕΛ δεν πήγε καλά στο πρωτάθλημα (αγωνιζόσουν στον Θρασύβουλο), τι πιστεύεις ότι άλλαξε φέτος;

 

«Υπάρχουν πιο ιστορικές ομάδες φέτος σε σχέση με πέρυσι, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν διαφορές, πιστεύω ότι όποια ομάδα είναι πιο σοβαρή και δεμένη, αυτή στο τέλος τα καταφέρνει καλύτερα». 

 

Ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες από τώρα;

 

«Θεωρώ ότι όποια ομάδα είναι πιο συγκροτημένη, δεμένη σαν οικογένεια και με στόχους, αυτή είναι που θα διεκδικήσει και την άνοδο».

 

Ακολουθεί ένα παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Πιστεύεις ότι σε τέτοια ματς, η ΑΕΛ δίνει το κάτι παραπάνω;

 

«Πιστεύω ότι  κάθε παιχνίδι έχει τη δικιά του βαρύτητα, εμείς όμως πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα από το ποιο όνομα έχει η αντίπαλη ομάδα. Αγωνιζόμαστε στον ίδιο ρυθμό για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

 

Μέχρι στιγμής βλέποντας το πρωτάθλημα, υπάρχει κάποια ομάδα που σε έχει εκπλήξει ευχάριστα ή δυσάρεστα;

 

«Όχι γιατί είναι νωρίς ακόμη, ίσως τα Γιαννιτσά που δεν περίμενε κανείς να είναι σε αυτή τη θέση».

 

Πως βιώνει ένας σημερινός ποδοσφαιριστής όλη αυτή την κρίση που περνά η χώρα μας και έχει πλήξει και το ποδόσφαιρο;

 

«Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα στη χώρα μας, αλλά θεωρώ πως το δικό μας επάγγελμα αντέχει λίγο ακόμη, δεν το έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή η κατάσταση».

 

Θέλω ένα τελευταίο σχόλιο για την ομάδα των Τρικάλων, απ’ όπου κατάγεσαι κατά το ήμισυ…

 

«Προσπαθώ όσο μπορώ να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα της ομάδας και σίγουρα θέλω να έχει πολλές επιτυχίες και να ανέβει κατηγορία. Εύχομαι καλή πορεία σε όλους και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

 

*Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την ιδιοκτήτρια του αλόγου (Σάντι) Κατερίνα Βαΐτση που είχε την ευγένεια να μας βοηθήσει στις ανάγκες της φωτογράφισης.

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Χρήστο Γκατζούλη