Βαθμολογία

Απόλλων Γαλήνης και Αστραπή Ν.Π. έμειναν στην ισοπαλία (PICS)

Απόλλων Γαλήνης και Αστραπή Νέας Πολιτείας αναμετρήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (18/2) στο γήπεδο Πλατυκάμπου για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ, με τις δύο ομάδες να αποσπούν από έναν βαθμό στο τελικό 1-1.

Της Βάσως Γκατζούλη

Ένα δυνατό παιχνίδι έγινε σε μία ηλιόλουστη ημέρα, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Με την έναρξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, με τον Γιάννη Μπαλαμπάνο στο 10’ που έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος πρωταγωνιστικής, εκτέλεσε το φάουλ, έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Φαρμάκας.

Η Νέα Πολιτεία που αγωνίστηκε με πολλές βασικές απουσίες (Κατσιάνος, Κολλάτος, Καψιώχας, Μπόνιας, Τσιάρας), ήταν πολύ ανταγωνιστική, έχασε και εκείνη κλασσικές ευκαιρίες, ισοφάρισε και στο φινάλε το ματς είχε και χαμένο πέναλτι!

Στο 30’ ωραία σέντρα του Βρούβα για τον Φουρκιώτη, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε σύριζα από δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 35’ και πάλι ο Βρούβας έκανε το σουτ, απέκρουσε όμως ο τερματοφύλακας.

Στο 40’ η Αστραπή διαμαρτύρεται για πέναλτι, σε χέρι του Σκούπρα, ο διαιτητής που ήταν κοντά υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου στο 45’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Μπαλαμπάνος, την πρώτη κεφαλιά έκανε ο Σκούπρας, έσωσε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή ο Καλτσάς, στην επαναφορά όμως ο Δημήτρης Ντραμπάκουλος έκανε το 1-0 με νέα κεφαλιά.

Στην επανάληψη η Αστραπή έδειξε πιο δυναμικό πρόσωπο. Στο 57’ ωραίο σουτ του Βρούβα, εκπληκτική απόκρουση του Ζύμα σε κόρνερ. Στο 62’ ο Χρυσικός για την Γαλήνη έκανε το σουτ που κατέληξε σε κόρνερ.

Στο 67’ ωραία πάσα του Σκούπρα για τον Χρυσικό, αυτός έκανε την επικίνδυνη κεφαλιά, έσωσε με το ένα χέρι ο Φαρμάκας.

Στο 71’ η Αστραπή κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, με το ωραίο φάουλ του Αρχοντή και το πλασέ του Κώστα Καλτσά για το 1-1.

Στο 85’ πέναλτι δόθηκε στο νέο τερματοφύλακα της Γαλήνης Χρήστο Σβάρνα επάνω στον Βρούβα, μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, το εκτέλεσε ο Κώστας Καλτσάς, εκπληκτική απόκρουση του Σβάρνα που κράτησε την εστία του ανέπαφη και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Απόλλων Γαλήνης 2016 (Σπύρος Ευαγγέλου): Ζύμα (74’ λ.τρ. Σβάρνας), Γκέκας, Ντραμπάκουλος, Σουπεκιώτης, Χαλδούπης, Μπαλανίκας, Μωϋσιάδης, Σκούπρας (74’ Κότσης), Τσουμάνης (63’ Σαλοκανάς), Ζήκος Χ. (53’ Χρυσικός), Μπαλαμπάνος.

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Γιώργος Καφφές): Φαρμάκας, Παπαχρήστος, Σταθάκος, Γεωργατζάς, Καλτσάς, Τσιάρας, Φουρκιώτης (55’ λ.τρ. Γεωργουλόπουλος), Αρχοντής, Βρούβας, Κατσής, Αθανασόπουλος (77’ Αλευράς).

Διαιτητική τριπλέτα: Φακής, Αναστασίου, Δεδικούσης.