Βαθμολογία

Επιστολή Διαγόρα στον Πρωθυπουργό

Η ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τα έσοδα από το στοίχημα και τις ξαφνικές αποφάσεις του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά: ''Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, με λύπη μας αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας καθώς πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ως νέα διοίκηση της Π.Α.Ε. ‘’Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1905’’ αποφασίσαμε πριν από λίγους μήνες και μπρος στο φάσμα της διάλυσης της ιστορικής ομάδος της Ρόδου, να αναλάβουμε να στηρίξουμε οικονομικά και να κρατήσουμε τον ΔΙΑΓΟΡΑ στην κατηγορία της Super League 2.

Κίνητρό μας μόνον η αγάπη στον τόπο μας και στον αθλητισμό. Οι προϋποθέσεις  για να επενδύσουμε κεφάλαια σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ήταν συγκεκριμένες. Είχαμε διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις από το υπουργείο αθλητισμού πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και η ΚΥΑ την οποία υπέγραψαν ΟΛΟΙ οι φορείς και τα εμπλεκόμενα κρατικά όργανα, σχετικά με την απόδοση του ποσοστού από τους παίκτες του στοιχήματος. Δυστυχώς ο απαραίτητος χρόνος πέρασε και οι αντοχές ΟΛΩΝ μας τελείωσαν. Ενημερωθήκαμε πως ο υφυπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε και πάλι αναίτια σε μείωση των ποσοστών που δικαιούμαστε οι ομάδες της SL2!

Λίγο πριν την ολική καταστροφή και την κατάρρευση όλων των προσπαθειών μας, ζητούμε την δική σας παρέμβαση για την δίκαιη μοιρασιά των χρημάτων, έτσι όπως ορίζει ο νόμος και η υπογεγραμμένη  ΚΥΑ. Το ποδόσφαιρο για όλους είναι το πιο λαοφιλές άθλημα και η δύναμή του μπορεί να επιφέρει  ανατροπές σε όλα τα επίπεδα ως λαϊκό κίνημα! Εμείς ως ένα νησί στην άκρη της Ελλάδος,  που το κόστος μόνο των μετακινήσεων μας είναι δυσβάσταχτο, είμαστε αποφασισμένοι να μην συμμετάσχουμε από εδώ και στο εξής σε αυτό το θίασο του υφυπουργού που άλλα μας λέει τον ένα μήνα , άλλα τον άλλο μήνα και κατά παράβαση του Συντάγματος  δεν εφαρμόζει τους Νόμους  που ίδιος μάλιστα έχει υπογράψει. Σε μια κατηγορία με 2 ομίλους που ο ίδιος οραματίστηκε… και ο ίδιος την οδηγεί στα «βράχια»!

Κύριε Πρωθυπουργέ, εστω και αν εμάς δεν μας δίνει κανείς σημασία και δεν μας υπολογίζει στο που θα καταλήξουμε με τόσα οικονομικά βάρη που έχουμε αναλάβει. Εσείς ως κυβέρνηση δικαίου και ισότητας, ποιες περιμένετε να είναι οι αντιδράσεις από την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Λάρισα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τόσες ομάδες, την Ηγουμενίτσα και τις Σέρρες, το Ηράκλειο, τη Βέροια,  την Ιεράπετρα και τα Χανιά; Σας ζητούμε να  αποκαταστήσετε με δική σας παρέμβαση την τεράστια αδικία που συντελείται, για ένα θέμα που ΕΣΕΙΣ ως κυβέρνηση και με δικό σας νόμο βάλατε σε τάξη!».