Βαθμολογία

Σήμερα οι δύο πρώτοι της 8άδας

Επιστροφή στο Κύπελλο Ελλάδας σήμερα με τους δύο πρώτους αγώνες της διοργάνωσης για το 2023, οι οποίοι θα δώσουν την πρόκριση για την προημιτελική φάση σε ισάριθμες ομάδες.

Καλλιθέα - Λαμία
Το πρώτο εκ των δύο παιχνιδιών είναι και το πιο ενδιαφέρον, καθώς το 1-1 (88' Μπεχαράνο - 80' Λουκίνας) του «Αθανάσιος Διάκος» στις 14 Δεκεμβρίου έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς ανάμεσα στην Καλλιθέα και τη Λαμία, που θα βρεθούν αντιμέτωπες στο «Γρηγόρης Λαμπράκης».
Η Καλλιθέα, ομάδα της Super League 2, έχει σαν όπλο την έδρα, ενώ η Λαμία την εμπειρία της υψηλότερης κατηγορίας, αλλά και τις πορείες των τελευταίων ετών στο θεσμό. Η Καλλιθέα έχει 13 χρόνια να φτάσει στα προημιτελικά (η ψηλότερη θέση στην ιστορία της, έχοντας καταφέρει να συμμετάσχει πέντε φορές στο παρελθόν). Η Λαμία από τότε που ανέβηκε στη Super League δεν έχει λείψει ποτέ από τα προημιτελικά και θα επιδιώξει να περάσει για έκτη σεζόν στη σειρά! Οι δύο ομάδες έχουν παίξει μεταξύ τους άλλες τρεις φορές στο Κύπελλο, αλλά ήταν πάντα σε φάση ομίλων.

ΠΑΟΚ - Καλαμάτα
Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει το σημαντικό προβάδισμα που του δίνει το 2-0 (26' Νέλσον Ολιβέιρα, 77' Τόμας) της Καλαμάτας, έτσι ώστε να προκριθεί στους «8» για όγδοη διαδοχική σεζόν. Άλλωστε είναι τακτική η παρουσία του και στους τελικούς τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει και τέσσερα τρόπαια τα τελευταία έξι χρόνια!
Για να καταφέρει η Καλαμάτα να προκριθεί θα πρέπει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο μετά από έξι χρόνια, αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να νικήσει με δύο γκολ, κάτι που έχει να κάνει ομάδα εδώ και 21 χρόνια. Και βέβαια να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον ΠΑΟΚ! Για το Κύπελλο οι δύο ομάδες έχουν μια μόλις μεταξύ τους αναμέτρηση στο παρελθόν σε φάση ομίλων.

ΠΗΓΗ