Βαθμολογία

Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία θέλουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030

Η αιγυπτιακή ιστοσελίδα cairo24.com αποκάλυψε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο!

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα και οι τρεις πλευρές διευθέτησαν τις τελικές λεπτομέρειες προκειμένου να καταθέσουν την πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης. Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα:

«Το Cairo 24 έμαθε από δικές του πηγές ότι στη συνάντηση τακτοποιήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες, που περιελάμβαναν την παρουσίαση ενός εξαιρετικού φακέλου φιλοξενίας, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και να κερδίσει την ψήφο της Γενικής Συνέλευσης.

Οι πηγές, που αρνήθηκαν να κατονομαστούν, είπαν ότι ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Ashraf Sobhi, μίλησε για την πρόθεσή του να χτιστεί ένα μεγάλο γήπεδο στην πόλη El Alamein. Αναμένεται ότι ο κ. Sobhi θα παρουσιάσει όλα τα αποτελέσματα της συνάντησης στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, και όλα τα σημεία, που συμφωνήθηκαν, προκειμένου να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, πριν κατατεθεί ο φάκελος.

Το Cairo 24 είχε αποκαλύψει την πρόθεση της Αιγύπτου να υποβάλει κοινό φάκελο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, καθώς είναι πρόθεση της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα από τον τουρισμό, και να επωφεληθεί της οικοδομικής έκρηξης, που γνώρισε η χώρα την πρόσφατη περίοδο»

Αυτή την στιγμή τα γήπεδα που θα μπορούσε να βάλει η Ελλάδα σ' έναν τέτοιο φάκελο είναι η OPAP Arena, που είναι ένα νεόκτιστο γήπεδο, το Γεώργιος Καραϊσκάκης το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα και το ΟΑΚΑ, που έχει μεγάλη χωρητικότητα και έχει διοργανώσει μεγάλα events. Φυσικά υπάρχουν τα πρότζεκτ του Βοτανικού και της Νέας Τούμπας, τα οποία δρομολογούνται και δεδομένα θα είναι έτοιμα το 2030.

Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου Μουντιάλ έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής, Μαρόκο - Τυνησία - Αλγερία, Ισπανία - Πορτογαλία και Ουρουγουάη - Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή. Η χώρα μας ήταν σε συζυτήσεις για να καταθέσει φάκελο μαζί με τις Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

zougla.gr