Βαθμολογία

«Παράθυρο» ανόδου άνοιξε για τον Ηρακλή Λ. στη Super League 2

Τρίτη λαρισινή ομάδα στη Super League 2; Και όμως δεν αποκλείεται μετά την τελευταία εξέλιξη όπου ο Πανδραμαϊκός κέρδισε τη μάχη στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ΕΠΟ αφού σύμφωνα με αυτό αποβάλλεται οριστικά και αμετάκλητα ο Αγροτικός Αστέρας, για τη μη έγγραφη του στα Mητρώα της ΕΠΟ, ενώ δεν έχει αναδρομικό χαρακτήρα και τον κατατάσσει τελευταίο με βάση το σκεπτικό του Διατακτικού δίνοντας την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο στον Πανδραμαϊκό που έπρεπε να συμμετέχει στα μπαράζ αντί του Αγροτικού Αστέρα που πήρε και την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία! Η απόφαση αναφέρει:
« Δέχεται -κατά πλειοψηφία- την υπ’ αριθ. πρωτ. 13287 / 17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ».
Ακυρώνει την από 12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων ποδοσφαιρικών αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου (1ου) Ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021 - 2022.
Διατάσσει: α) την επιστροφή του παραβόλου, ποσού τριακοσίων (300,00) ευρώ, στο αιτούν και β) την εισαγωγή στο ταμείο της Ε.Π.Ο. των τελών λειτουργίας ποσού εννιακοσίων (900,00) ευρώ.
Συμψηφίζει τα δικαστικά έξοδα μεταξύ των διαδίκων».
Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δέχθηκε ως ισχυρό το επιχείρημα του Πανδραμαϊκού που ανέφερε: « ότι κατόπιν έρευνας που διενήργησε (αιτούν) στις 24-03-2022 στο μητρώο αθλητικών σωματείων διαπίστωσε ότι το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ» δεν έχει λάβει την απαιτούμενη, για τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ειδική αθλητική αναγνώριση, και επομένως η συμμετοχή του σ’ αυτό είναι παράνομη.
Περαιτέρω, το αιτούν καλούσε, αμφότερες τις προαναφερθείσες καθών [Ε.Π.Ο. και Γ.Γ.Α.) η εξώδικη καταγγελία-πρόσκληση, πριν από την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του (1ου) ομίλου, στον οποίο τούτο συμμετέχει, να προβούν στην έκδοση της σχετικής αποφάσεως, με την οποία να απαγορευθεί η συμμετοχή του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ» στη δεύτερη ( β’) φάση ( τελική ) των αγώνων διεκδίκησης ανόδου στην Superleague 2 και στη θέση του να συμμετάσχει αυτό (αιτούν σωματείο)».
Αυτό σημαίνει ότι ο Πανδραμαϊκός θα έπρεπε να αναδειχθεί πρωταθλητής και να παίξει στα μπαράζ. Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι Η ΕΠΟ μέσω των δικαστικών αποφάσεων θα αναγκαστεί πιθανότατα να ανεβάσει επτά ομάδες στην παραπάνω κατηγορία και αυτοί θα είναι οι πρωταθλητές των ομίλων προκειμένου ο Πανδραμαϊκός να μην προσφύγει εκ νέου σε δικαστήριο.
Πάντως και αν ανέβουν επτά ομάδες δεν θα διαταραχθεί μάλλον η αριθμητική ισορροπία, αφού αρκετές που δήλωσαν συμμετοχή πιθανόν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα. Η δήλωση συμμετοχής ίσως να αφορά τα χρήματα που περιμένουν από τη φορολόγηση του Στοιχήματος.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία