Βαθμολογία

ΠΑΕ ΑΕΛ: Δεδομένη η συνέχιση συνεργασίας με το ιατρικό επιτελείο

Η ΠΑΕ ΑΕΛ επισημοποιεί με την παρούσα ανακοίνωση την δεδομένη συνέχιση της συνεργασίας της με το επί σειρά ετών ιατρικό επιτελείο της ομάδας και συγκεκριμένα, τον επικεφαλής ιατρό, κορυφαίο χειρουργό ορθοπεδικό, Γεώργιο Μπασδέκη, τον επικεφαλής φυσικοθεραπευτή, Γεώργιο Ζαχαρή και τους βοηθούς φυσικοθεραπευτές, Γεώργιο Μέκρα και Αναστάσιο Παπαρσένο. Λίγα λόγια για τα στελέχη του ιατρικού επιτελείου μας:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ (χειρουργός ορθοπεδικός – επικεφαλής ιατρός)

Ο ορθοπεδικός χειρουργός Γεώργιος Μπασδέκης MD PhD αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1996. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας του ορθοπεδικού το 2005 και μετεκπαιδεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις και στην αρθροσκόπηση όλων των αρθρώσεων επί 2ετια στην Γαλλία, όπου πραγματοποίησε χειρουργικό και επιστημονικό έργο.

Στην συνέχεια και για 6 χρόνια, εργάστηκε ως Επιμελητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές και πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις σε αθλητές και μη, αρθροσκοπήσεις γόνατος, ώμου, ποδοκνημικής, αρθροπλαστικές ισχίου AMIS και γόνατος με πλοήγηση MIS, κατάγματα και άλλες.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος της ESSKA (Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας), της ISAKOS (Παγκόσμιας Αρθροσκοπικής Εταιρείας) και της ICRS (International Cartilage Repair Society). Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας «Γεώργιος Νούλης».

Έχει θητεύσει ως επικεφαλής ιατρός σε επαγγελματικές ποδοςφαιρικές ομάδες ήδη από το 2005 και έχει διατελέσει σύμβουλος ορθοπεδικός σε διάφορες ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Είναι ο επικεφαλής ιατρός της ΠΑΕ ΑΕΛ από τα μέσα της περιόδου 2015-16, ενώ ήταν έως πρότινος επικεφαλής ιατρός της ΚΑΕ Λάρισα.

Ασχολείται με την Αξιολόγηση, Κλινική εκτίμηση και Αποκατάσταση ως συμμέτοχος του κέντρου, The Medical Project και διαθέτει στο ιδιωτικό του ιατρείο φορητούς διαγνωστικούς υπερήχους, μηχάνημα αξιολόγησης στροφικής αστάθειας γόνατος με υπολογιστή GNRB Rotab και EPTE συσκευή διαδερμικής ηλεκτροθεραπείας για άμεση αντιμετώπιση τενοντίτιδας, τενοντοπάθειας, μυϊκών τραυματισμών και μηχανήματα για παρασκευή και χρήση αυτόλογων παραγόντων αίματος PRP’s με οριζόντια φυγόκεντρο και ειδικό ενεργοποιητή αιμοπεταλίων από την Αυστραλία, για άμεσο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Τα τελευταία 20 έτη έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία Αθλητιατρικής και Ορθοπεδικής (3), δημοσιεύσει σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά (24) και παρουσιάσει περισσότερες από 100 εργασίες και διαλέξεις ως καλεσμένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, στους τομείς της εξειδίκευσής του (Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού, συρραφή Μηνίσκου, Χόνδρινες βλάβες, Αρθροσκόπηση και Αθλητικές Κακώσεις).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ (επικεφαλής φυσικοθεραπευτής)

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966 και σπούδασε φυσικοθεραπεία στην Θεσσαλονίκη.

Διατηρεί ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο στην πόλη της Λάρισας από το 1993 και διατελεί επικεφαλής φυσικοθεραπευτής αποκατάστασης στην ΑΕΛ από το Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα, αποτελώντας το αρχαιότερο στέλεχος της ομάδας μας, με 13 συνεχόμενα χρόνια προσφοράς.

Διετέλεσε επίσης ως υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας από το 1994 έως και το 2008, έχει συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια κι έχει συνεργαστεί κατά περιόδους με την Εθνική βόλεϊ γυναικών, σε περιόδους προετοιμασίας και σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με την ομάδα ποδοσφαίρου κωφών του ΠΟΚ ΑΘΗΝΩΝ, στα τελικά του Champions League που ολοκληρώθηκαν με τη κατάκτηση του τροπαίου, ενώ έχει συνεργαστεί και με την Εθνική ποδοσφαίρου κωφών στα προκριματικά της Ολυμπιάδας κωφών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΚΡΑΣ (βοηθός φυσικοθεραπευτή)

Προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ΑΕΛ από 30/6/2016 έως 23/10/2019  και από 1/8/2020 έως και σήμερα, ως βοηθός φυσικοθεραπευτή και μασέρ.

Από 29/4/2019 έως 23/10/2019, εργάστηκε ως θεραπευτής και μασέρ σε κορυφαία ξενοδοχειακή μονάδα της Σαντορίνης.

Διαθέτει επαγγελματικό Δίπλωμα  Αθλητικής Φυσικοθεραπείας κολλεγίου της Θεσσαλονίκης, πιστοποίηση αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης ως βοηθός φυσικοθεραπευτή και υπάλληλος εργαστηρίου φυσικοθεραπείας, καθώς και βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης από τον 2014.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΣ (βοηθός φυσικοθεραπευτή)

Από το 2019 έως και σήμερα βρίσκεται στο teamτης ΑΕΛ ως βοηθός φυσικοθεραπευτή.

Διαθέτει σχετικό πτυχίου ιδιωτικού ΙΕΚ κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την αθλητική αποκατάσταση και φυσικοθεραπεία.