Βαθμολογία

Ολοκληρώθηκε το τεχνικό τιμ…

Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΛ υπό την ηγεσία του Αχιλλέα Νταβέλη σχεδόν ολοκλήρωσε το τεχνικό τιμ της ομάδας (λείπει μόνο ο γυμναστής), αφού μετά τους τεχνικούς διευθυντές Τάσο Βενέτη-Στάθη Ταυλαρίδη, προπονητής θα είναι ο Παναγιώτης Γκουτσίδης με συνεργάτη τον Αλέξανδρο Βεργώνη και προπονητή τερματοφυλάκων τον Λουίτζι Τζενάμο.
Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος είχε συνάντηση τόσο με το τεχνικό τιμ όσο και με τους αρχηγούς της ομάδας, κάνοντας τις πρώτες γνωριμίες με τους ανθρώπους που θα συνεργαστεί στο ξεκίνημα της πορείας του στην ΠΑΕ ΑΕΛ.
Ο ίδιος στην πρώτη του ουσιαστικά επίσημη εμφάνιση διαβεβαίωσε για τις πληρωμές οφειλομένων που θα γίνουν στους παίκτες, αλλά και τον τρόπο των πληρωμών στη συνέχεια. Άρχισαν συζητήσεις για την προετοιμασία, ενώ υπογραφές λογικά θα πέσουν μετά την έγκριση της αγοραπωλησίας από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτό θα συμβεί λογικά στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης, αφού υπάρχει σχεδιασμός την ερχόμενη εβδομάδα να γίνει παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ της ομάδας και να αναλυθούν τα σχέδια της νέας διοίκησης.
Η προετοιμασία θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου, με το Καρπενήσι να αποτελεί λογικά μια λύση, με δεδομένο τον προγραμματισμό από τον προηγούμενο μεγαλομέτοχο, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη λύση πάλι στην Ελλάδα.
Σχετικά με τις μεταγραφές σίγουρα υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τη ρύθμιση των οφειλών σε ξένους παίκτες που έχουν δώσει απαγορευτικό μεταγραφών στη λαρισινή ομάδα.
ΒΕΡΓΩΝΗΣ -ΤΖΕΝΑΜΟ
Ο Αλέξανδρος Βεργώνης υπήρξε πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ την αγωνιστική περίοδο 2007-09, κάνοντας 5 συμμετοχές. Πτυχιούχος μαθηματικός αποτελεί ποδοσφαιρικό τοτέμ στην πόλη της Βέροιας. Στην ομάδα της πόλης του έπαιξε το 2011 μέχρι το 2016 και από το 2018-2021.
Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1985 και πρώτη του ομάδα επαγγελματική ομάδα ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς, ενώ αγωνίσθηκε εκτός της ΑΕΛ και της Βέροιας στον Ολυμπιακό Βόλου, στη Ρόδο και τον Απόλλωνα Πόντου.
Στη Βέροια έκανε 134 συμμετοχές, 12 γκολ, στη Ρόδο είχε 30 συμμετοχές, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς 27 συμμετοχές και 4 γκολ και τέλος στον Ολυμπιακό Βόλου 23 συμμετοχές.
Ο 42χρονος Λουίτζι Τζενάμο θα είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων στην ΠΑΕ ΑΕΛ και προηγούμενες δουλειές του ήταν στη Σαουδική Αραβία Αλ Φαϊσαλί (συνεργάτης του πρώην τεχνικού της ΑΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη), στον Παναιτωλικό και στην ακαδημία του Ολυμπιακού (συνεργάστηκε με τον Γκοτζαμανίδη) .
Ο Ελληνοϊταλός τερματοφύλακας ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, φορώντας στη συνέχεια τη φανέλα του Αιγάλεω, του Παναιγιάλειου, της Προοδευτικής, του Ατρόμητου Αθηνών (εκεί ήταν συμπαίκτης του νυν τεχνικού διευθυντή Στάθη Ταυλαρίδη και στον πάγκο ήταν ο νυν προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης), της Ξάνθης και του Παναιτωλικού, ενώ αγωνίστηκε και στο εξωτερικό για λογαριασμό της αγγλικής Μπέρνλεϊ, της Κυπριακής ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς και της ισραηλινής Μακάμπι Νετάνια.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία