Βαθμολογία

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Ε.Π.Ο.

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε η πρόεδρος του φορέα ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, Μαρία Κερασόγλου, με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του προγράμματος «Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία».

Σημειώνεται ότι το διπλά βραβευμένο από ανεξάρτητους φορείς καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την ΕΔΡΑ, εδραιώνεται και μετεξελίσσεται για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, περιλαμβάνοντας πλέον εκτός από το αγωνιστικό σκέλος και την εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Σε αυτό συμμετέχουν πάνω από 30 φορείς ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 300 λήπτες, επαγγελματίες του χώρου και εθελοντές, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο 2021 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης η παρουσίαση του προγράμματος στην Αθήνα, ώστε οι φορείς να έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια στον χώρο των δομών τους ή σε αθλητικούς χώρους. Επιπλέον, μέσα στον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις εκπροσώπων και εκπαιδευτών από την Ε.Π.Ο. και την ΕΔΡΑ στις πόλεις της Λάρισας, της Λιβαδειάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης για τους φορείς που είχαν συμμετάσχει στην αρχική παρουσίαση και παράλληλα διανεμήθηκε αθλητικό υλικό (μπάλες, κώνοι, μπλούζες).

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2022 με τους προκριματικούς και τελικούς αγώνες μεταξύ των δομών και την παρουσίαση επιστημονικής έρευνας για τα οφέλη του προγράμματος στους επαγγελματίες και λήπτες ψυχικής υγείας.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια για άλλη μια φορά την ΕΔΡΑ για την άψογη συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος.