Βαθμολογία

Γλυνός: «Όνειρό μου είναι να παίξω στην Ευρώπη με την ΑΕΛ»

Η ΑΕΛ κέρδισε στο λαρισινό ντέρμπι προχθές στο Αλκαζάρ τον Απόλλωνα Λάρισας με 2-0 και ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο 24χρονος Σπύρος Γλυνός που πέτυχε το δεύτερο τέρμα των «βυσσινί» (το πρώτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ) και δείχνει ότι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο.
«Τρεις νίκες στο Κύπελλο και μία στο πρωτάθλημα. Οι νίκες αρχίζουν και μας γίνονται συνήθεια». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του βραχύσωμου παίκτη μιλώντας χθες στην «Ε» και στη συνέχεια μας μίλησε για το λαρισινό ντέρμπι λέγοντας: «Ήταν ένα περίεργο ματς. Ένα λαρισινό ντέρμπι στο οποίο είχαμε την κυριαρχία του παιχνιδιού, δεν κινδυνέψαμε, με εξαίρεση μια φάση στο τέλος λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Κερδίσαμε δίκαια, αφού κυριαρχήσαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού».
*Είδαμε ότι οι αλλαγές μέχρι τώρα βοηθάνε πάντα την ομάδα...
«Υπάρχει βάθος στην ομάδα και πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όποιος παίζει δίνει το μέγιστο, είτε ξεκινάει στο αρχικό σχήμα, είτε έρχεται από τον πάγκο, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει πάντα καλή απόδοση».
*Τελικά ο μεγάλος αριθμός παικτών βοηθάει την ομάδα;
«Είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα έχει πολλές επιλογές παικτών, γιατί το πρωτάθλημα έχει πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές, προχωράμε στον θεσμό του Κυπέλλου που μας ενδιαφέρει ενώ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα τραυματισμών, τιμωρημένων παικτών, αλλά και τα κρούσματα κορονοϊού που ενδεχομένως να υπάρξουν. Είναι πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή με τον κορονοϊό και δεν γνωρίζει κανείς πώς θα εξελιχθεί».
Ο Γλυνός που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Πανιώνιο (έχει αγωνιστεί και σε δύο παιχνίδια του Europa League) μας μίλησε για τη φάση του γκολ, λέγοντας: «Κάνω αντίθετη κίνηση ο Ταχάρ με βλέπει, δίνει μια κάθετη πάσα, αφήνω στην πλάτη μου τον αμυντικό και αφού μπήκα στη μεγάλη περιοχή πέτυχα το γκολ και σιγουρέψαμε τη νίκη ώστε να μην έχουμε άγχος στα τελευταία λεπτά. Πάντως τη συγκεκριμένη μέρα δεν θα την ξεχάσω ποτέ γιατί είναι το πρώτο μου γκολ με την ΑΕΛ».
Για τη ζωή του στη Λάρισα ο Σπύρος Γλυνός μας λέει: «Δεν έχω πρόβλημα, περνάω καλά. Βέβαια άργησα πέρυσι να προσαρμοστώ λόγω του κορονοϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν πήγαινε καλά και η ομάδα. Γενικά υπήρχαν πολλά προβλήματα. Φέτος είναι όλα διαφορετικά προς το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε αήττητοι».
Δεν δίστασε να μας μιλήσει για τους προσωπικούς του στόχους: «Αυτό που θα ήθελα είναι να παίξω με την ΑΕΛ όσο το δυνατόν ψηλότερα. Όνειρό μου είναι να παίξω στην Ευρώπη με την ΑΕΛ».

Πηγή: Ελευθερία