Βαθμολογία

Ανατροπή με Ζάκυνθο και ελπίδες για Super League 2

Φωτιά βάζει στην Super League 2 η απάντηση της FIFA στη Ζάκυνθο για τα δελτία της. Την ώρα που η Super League 2 προσπαθεί να μπει σε τροχιά έναρξης, η Ζάκυνθος απέκτησε ελπίδες συμμετοχής στο πρωτάθλημα μέσω της… FIFA.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία απάντησε στη Ζάκυνθο, αναφορικά με το αίτημά της για να κάνει επαγγελματίες τους ποδοσφαιριστές που ήταν εγεγραμμένοι στο ερασιτεχνικό σωματείο.

Η απάντηση της FIFA, που κοινοποιήθηκε και στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, αναφέρει πως η Ζάκυνθος από την στιγμή που έχουν κλείσει οι μεταγραφικές περίοδοι του καλοκαιριού στις 31/8, μπορεί να κάνει μετακίνηση των ερασιτεχνών παικτών της και να τους κάνει επαγγελματίες, αφού αυτή η περίπτωση δεν θεωρείται μεταγραφή για τη FIFA.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ως ερασιτέχνης πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021».

Με λίγα λόγια λέει ότι η Ζάκυνθος μπορεί να κάνει επαγγελματίες τους παίκτες της που είχε στο δυναμικό της πριν από την 31η Αυγούστου. Η εξέλιξη αυτή κρατά ζωντανή την ελπίδα της ομάδας του Ιονίου να αγωνιστεί φέτος στη Super League 2 και πλέον αναμένονται εξελίξεις.

Η ΕΙΜ καλείται να ενημερώσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία μπορεί πλέον να επιτρέψει την έκδοση των συγκεκριμένων δελτίων. Και με τη σειρά της η Super League 2, θα πρέπει να δεχτεί τη Ζάκυνθο στο νέο πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει και η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, ενώ την προσεχή Δευτέρα η ΕΕΑ θα εξετάσει εκ νέου τον φάκελο της ομάδας.

onsports.gr