Βαθμολογία

Οικονόμου: «Τα καλύτερα έρχονται για το ΝΟΛ»

Ο προπονητής του ΝΟΛ κ. Ζήσης Οικονόμου τοποθετήθηκε για την δυναμική παρουσία που είχε ο σύλλογος με αρκετές διακρίσεις και μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών στην Κολύμβηση, στη Θεσσαλονίκη και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.

Οι 37 αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό είναι το σημαντικότερο. Το μέλλον είναι δεδομένο πως ανήκει σε αυτά τα παιδιά. Παράλληλα μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι αθλητές του ΝΟΛ λόγω της πανδημίας, αλλά το σημαντικότερο για τον ίδιο είναι πως όλοι γύρισαν υγιείς και με όρεξη για δουλειά και διακρίσεις, κάτι που αποτυπώθηκε και σε αυτή τη διοργάνωση που μετείχε η ομάδα μας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προπονητή μας κ. Ζήση Οικονόμου:

«Συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως της ομάδος (όλοι Λαρισαίοι) για τις επιδόσεις τους, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κατάφεραν να οδηγήσουν τον ΝΟΛ στις υψηλότερες θέσεις βαθμολογικά (12η) στην Ελλάδα ανάμεσα σε περίπου 160 συλλόγους.

 Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη ανασκόπηση της «ιδιαίτερης» αυτής χρονιάς. Ξεκινήσαμε όπως κάθε χρόνο με όρεξη και προσδοκίες και πριν συμπληρώσουμε την βασική προετοιμασία στα τέλη Οκτωβρίου μας ανακοινώθηκε ότι δεν μπορούμε να κολυμπάμε. Πράγμα όχι πρωτόγνωρο γιατί το ζήσαμε και πέρυσι για 2,5 μήνες, αλλά φέτος συμπληρώσαμε κοντά στους πέντε μήνες εκτός νερού, σε αντίθεση με άλλα ατομικά αθλήματα και αυτό έκανε το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο τόσο από σωματικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς.

Παρόλα αυτά σταθήκαμε δίπλα στα παιδιά με διαδικτυακές προπονήσεις στην αρχή και μετά δια ζώσης και με πολύ συχνή επικοινωνία, ώστε να φτάσουμε στις αρχές Μαρτίου για να «μυρίσουν» ξανά τα παιδιά το χλώριο της πισίνας.

Αξιοσημείωτο είναι πως γύρισαν όλα τα παιδιά στην πισίνα χωρίς καμία «απώλεια» με ακόμα περισσότερο ζήλο και όρεξη. Αμέτρητα rapid-tests και ατελείωτες ώρες προπόνησης πρωί και απόγευμα, σε διάφορες καιρικές συνθήκες με αποκορύφωμα τον συνεχόμενο καύσωνα των δύο τελευταίων εβδομάδων με την πισίνα να «βράζει» την ώρα της μεσημεριανής προπόνησης.

Οι κόποι των περισσότερων παιδιών ανταμείφτηκαν τόσο με την κατάκτηση μεταλλίων, θέσεων στους βαθμολογούμενους τελικούς όσο και με νέα προσωπικά ρεκόρ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά την βοηθό μου Νικολέτα Κωστομοίρη, το Δ.Σ., τους γονείς και όλους τους «εξωτερικούς» συνεργάτες.
τα καλύτερα έρχονται...».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΛ