Βαθμολογία

Τρίτη νίκη και πρωτιά για το Βέλγιο, 2-0 τη Φινλανδία

Το Βέλγιο στην αυλαία του Β' ομίλου του Euro 2020 επιβλήθηκε με 2-0 σκορ της Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη και με «3 στα 3» στην πρώτη φάση της διοργάνωσης προκρίθηκε ως πρώτη από το συγκεκριμένο γκρουπ στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Πλέον το συγκρότημα του Μαρτίνεθ περιμένει να μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16», την Κυριακή 27 Ιουνίου στη Σεβίλλη.

 

Η Φινλανδία κατετάγη στην τρίτη θέση, στην τριπλή ισοβαθμία με Δανία (2η) και Ρωσία (4η) και περιμένει με τη σειρά της να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις τρίες ομάδες των ομίλων.

Στο 65ο λεπτό ο Λουκάκου σκόραρε εντούτοις η φάση εξετάστηκε στο VAR, με το γκολ του διεθνούς επιθετικού της Ίντερ να ακυρώνεται για οφσάιντ του σκόρερ.

Πέντε λεπτά αργότερα πάντως το γκολ των Βέλγων μέτρησε... Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Βερμάλεν πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με την μπάλα να χτυπάει στη συνέχεια στον Χράντετσκι και να καταλήγει στα δίχτυα της Φινλανδίας.

Στο 81ο λεπτό ο Λουκάκου με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι - Ραϊτάλα, Τοΐβιο, Αραγιούρι, Ο'Σόνεσι, Ούρονεν (70' Άλο), Σπαρβ (59' Σίλερ), Λουντ, Καμαρά - Πογιάνπαλο (70' Κάουκο), Πούκι.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά - Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Βερμάλεν - Τροσάρ (76' Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Τσαντλί - Ντοκού (76' Μπατσουαγί), Λουκάκου (84' Μπεντέκε), Εντέν Αζάρ.