Βαθμολογία

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3

Οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα κακό πρώτο μέρος, ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ελ Αραμπί, αλλά πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες και δύο γκολ στο τελευταίο 10άλεπτο (1-2) με το έργο τους στη ρεβάνς να γίνεται βουνό. Πάλεψε να νικήσει τα προβλήματά του, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό εαυτό του ο Ολυμπιακός. Με υπηρεσιακό στόπερ τον Εμβιλά δίπλα στον Σωκράτη, ένα κακό πρώτο ημίχρονο και μπλακ άουτ στο τελευταίο 10άλεπτο, οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν 3-1 από την Άρσεναλ που απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League.

Το προσωπικό γκολ του Ελ Αραμπί (58’) που ισοφάρισε προσωρινά τη βολίδα του Έντεγκαρντ (30’), έδωσε ελπίδες στον Ολυμπιακό, αλλά οι παίκτες του και σημαντικές ευκαιρίες έχασαν στο πρώτο μέρος και δύο εύκολα γκολ δέχθηκαν λίγο πριν από την ανάπαυλα (Γκάμπριελ 79’, Ελνένι 85’), με αποτέλεσμα οι ελπίδες τους για νέο θαύμα στο “Emirates” να εξανεμισθούν... Με λίγη περισσότερη προσοχή και θράσος το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό απέναντι σε μια ομάδα που έβγαζε φωτιές στην επίθεση, αλλά έκανε παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, τα οποία πλήρωσε, όμως, μόλις μια φορά. Αυτά είναι τα πέντε στοιχεία που διαμόρφωσαν τον αγώνα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (46' Χολέμπας), Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (59' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46' Φορτούνης), Μασούρας (86' Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (76' Χασάν).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Γουίλιαν (82' Ελνένι), Παρτέι (56' Θεμπάγιος), Τσάκα, Όντεργκαρντ (82' Ρόουβ), Ομπαμεγιάνγκ (88' Λακαζέτ), Σακά (82' Πέπε).