Βαθμολογία

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα - Πού θα βρέξει

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια αναμένονται αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί, το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στην Κρήτη και από το βράδυ στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρα στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν αρχικά λίγες τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Βελτίωση αναμένεται από αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα δυτικά και τα νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

skai.gr