Βαθμολογία

Άσχημα τα νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ

«Είναι σε κατάσταση φυτού, δεν πιστεύω πως θα αναρρώσει ποτέ» η παραδοχή του ειδικού Καθηγητή νευρολογίας Έρικ Ρίντερερ για τον θρύλο της Formula 1.

Ένας ειδικός Καθηγητής νευρολογίας ισχυρίστηκε πως ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ ίσως να μην επανέλθει ποτέ από την τωρινή του κατάσταση.

Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού υπέστη έναν σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα, μετά από χτύπημα στο κεφάλι, όταν έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις το 2013.

Ο Σουμάχερ, που έγινε 51 τον περασμένο Ιανουάριο, δεν έχει θεαθεί σε δημόσιο χώρο μετά το ατύχημα. Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι γνωστή, καθώς οι δικοί του άνθρωποι αποφεύγουν να δίνουν λεπτομέρειες.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του ειδικού Καθηγητή νευρολογίας, που εδρεύει στη Ζυρίχη, Έρικ Ρίντερερ δεν είναι ενθαρρυντικές για τον Μίκαελ Σουμάχερ.

«Πιστεύω πως είναι σε κατάσταση φυτού. Κάτι που σημαίνει πως είναι ξύπνιος, αλλά δεν αντιδρά. Αναπνέει κανονικά, η καρδιά του χτυπάει, μπορεί πιθανότατα να σηκωθεί και να κάνει μικρά βήματα με τη βοήθεια κάποιου, αλλά τίποτα περισσότερο.

Νομίζω ότι αυτό είναι το μέγιστο γι’ αυτόν. Υπάρχει περίπτωση να τον δούμε ξανά όπως ήταν πριν από το ατύχημα; Πραγματικά δεν το πιστεύω».

Παρά την απαισιόδοξη πρόβλεψη του Ελβετού Καθηγητή Νευρολογίας, ο Ζαν Τοντ, ένας από τους καλύτερους φίλους του Σουμάχερ, από την εποχή που η Ferrari κυριαρχούσε στις πίστες, είχε εμφανιστεί αισιόδοξος πρόσφατα…

«Δίνει τη μάχη του. Ξέρουμε πόσο άσχημο ήταν αυτό που έπαθε. Αλλά έχει μια καταπληκτική σύζυγο δίπλα του, τα παιδιά του, τις νοσοκόμες του και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχηθούμε τα καλύτερα».

 

onsports.gr