Βαθμολογία

Γαβριηλίδης: «Παίζουν στη SL1 και εμείς στη FL είμαστε στο περιθώριο»

Συνέντευξη στην «Αθλητική Πρωινή» παραχώρησε ο αρχηγός του ΑΟΚ, Βασίλης Γαβριηλίδης για την κατάσταση την οποία βιώνουν όλες οι ομάδες και ποδοσφαιριστές της Football League.

Δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ψυχολογικό κομμάτι της όλης ιστορίας ενώ τονίζει ότι το πρωτάθλημα της FL θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Πως βιώνεται αυτή την κατάσταση; Έχετε να παίξετε 9 μήνες επίσημο παιχνίδι.

Απ: Είναι σίγουρα μια πρωτόγνωρή κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Σωματικά όλοι πάνω κάτω προπονούνται, είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το πιο δύσκολο.

Ερ: Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Γενάρη, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε μια μίνι προετοιμασία σαν ομάδα.

Απ: Σίγουρα. Θα χρειαστούμε το λιγότερο 2 με 3 εβδομάδες για να φτάσουμε σε μια νορμάλ κατάσταση όχι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Βέβαια αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Είναι το ίδιο. Ολοι είμαστε στην ίδια μοίρα.

Ερ: Πολλοί λένε ότι είναι άδικο που δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της FL. Ποια είναι η άποψη σου;

Απ: Αν εξασφαλίζανε ότι θα υπάρχει σωστή πρόληψη με τα πρωτόκολλα και τα τεστ, νομίζω ότι επειδή και εμείς ανήκουμε στον επαγγελματικό κλάδο του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να ξεκινήσουμε.  Αν όχι μαζί με τη Σουπερ Λιγκ γιατί είχαμε και άλλα θέματα οργανωτικά, τουλάχιστον τέλη Οκτωβρίου με Νοέμβριο θα έπρεπε να ξεκινήσουμε.

Ερ: Πλήττονται και οικογένειες, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζουν και στη FL με το να παίζουν ποδόσφαιρο.

Απ: Μιλάμε για πολλές οικογένειες. Αν όχι όλες οι περισσότερες εξαρτιούνται από το ποδόσφαιρο και σε αυτή την κατηγορία.

Δεν μπορούν να ζουν με τα επιδόματα. Βέβαια και οι ομάδες δεν μπορούν να αντέξουν χωρίς αγωνιστικές δραστηριότητες, χωρίς έσοδα οπότε θα υπάρχει δυσκολία πληρωμής των παικτών.

Ερ: Ο ΑΟΚ φαινόταν στα φιλικά ότι είναι σε καλό δρόμο. Διατήρησε το αήττητο μάλιστα και με ομάδες της Σουπερ Λιγκ 2.

Απ: Για μένα τα φιλικά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Σίγουρα δείχναμε ότι ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλό δρόμο ενόψει του ξεκινήματος της κατηγορίας στην οποία ανήκουμε.

Θα πρέπει όταν με το καλό ξεκινήσουμε να βρεθούμε στην ίδια δυνατή κατάσταση.

Ερ: Αν θα ξεκινήσει το Γενάρη το πρωτάθλημα, μάλλον θα πρέπει να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί χρονικά με πλέι οφ και πλέι άουτ.

Απ: Νομίζω ότι κατά 99% δεν θα γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Είναι σχεδόν σίγουρο αυτό. Βάση της κατάστασης που βιώνουμε στην Ελλάδα θα είναι ένα θαύμα αν τελειώσουν όλες οι αγωνιστικές. Ας ελπίσουμε να γίνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα να έχουμε στόχο να τερματίσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα.

Ερ: Είστε συνεχείς στην αναμονή. Σας έχει πάρει από κάτω αυτό το θέμα;

Απ: Σίγουρα είναι κάτι το πολύ οδυνηρό για τον καθένα από εμάς. Είναι ένα επάγγελμα το οποίο πρέπει να έχει συνέχεια κάθε χρόνο. Δεν μπορείς να σταματήσεις. Δεν είναι μια δουλειά γραφείου που λες ότι θα την σταματήσεις για κάποιες μέρες, κάποιους μήνες και μετά θα την ξαναρχίσεις. Αν δεν έχει ροή όλο αυτό, δεν βοηθάει τους ποδοσφαιριστές. Επίσης βλέπουμε συναδέλφους μας να αγωνίζονται αυτή τη στιγμή και εμείς να είμαστε στο περιθώριο.