Βαθμολογία

Μετά τα Χριστούγεννα (αν και εφόσον) η επανεκκίνηση του ερασ. αθλητισμού

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φιλοξενήθηκε στον Team FM 102 και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», απαντώντας στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Για 2η φορά μέσα σε διάστημα 9 μηνών, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός διακόπτεται, προκαλώντας ποικίλα προβλήματα σχετικά με την «επιβίωση» του. Ξένοι παίκτες και παίκτριες αποχωρούν, οι στόχοι… πάνε περίπατο και κανείς δε γνωρίζει αν η σεζόν ολοκληρώθηκε οριστικά ή αν υπάρχει περιθώριο για την επανεκκίνηση του το επόμενο διάστημα.

Ο Ηρακλειώτης Υφυπουργός, λοιπόν, τόνισε πως περιμένει την έγκριση των λοιμοξιολόγων για το σταδιακό άνοιγμα του αθλητισμού, ενώ όπως σημείωσε η επανεκκίνηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων ατομικών αθλημάτων υπολογίζεται για μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την εκτίμηση του. «Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων.

Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μου στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει το ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου σε αυτό το επίπεδο, συγκριτικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό, παραμένοντας το μεγάλο «αγκάθι» για την επανέναρξη.

Κρητική Επιθεώρηση