Βαθμολογία

«Δυστυχώς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σταμάτησε»

O Πορτογάλος μέσος της Δαμάστας, Μάρκο Μεϊρέλες βρίσκεται τώρα στην πατρίδα του και εκφράζει την ανυπομονησία του να επιστρέψει στην Κρήτη. Ο ποδοσφαιριστής της Δαμάστας παραχώρησε συνέντευξη στη “Νεά Κρήτη” (neakriti.gr) από το νησί Μαδέιρα όπου βρίσκεται με την οικογένειά του και μίλησε για τα όσα βιώνει λόγω της πανδημίας, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, για την ομάδα του, αλλά και για την Κρήτη. Αναλυτικά όσα είπε:

Για δεύτερη φορά εσύ και ο Μιγκέλ υποχρεωθήκατε να επιστρέψετε στην Πορτογαλία λόγω της πανδημίας. Το ίδιο συνέβη τον Μάρτιο. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για σένα;

«Δεν ήταν εύκολο για εμάς να επιστρέψουμε και πάλι στην Πορτογαλία λόγω αυτής της κατάστασης. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σταμάτησε κι εμάς η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε όμως ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Πώς είναι η κατάσταση στην Πορτογαλία λόγω της πανδημίας; Υπάρχει καραντίνα στη χώρα σου, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται ή έχουν σταματήσει;

«Στην Πορτογαλία τα πράγματα με την πανδημία τώρα είναι χειρότερα από ότι στην Ελλάδα. Ωστόσο τα πρωταθλήματα συνεχίζουν να παίζουν, επειδή πολλές ομάδες και πολλές οικογένειες εξαρτώνται από το ποδόσφαιρο».

Μίλησέ μας για τη σεζόν στην Δαμάστα, πώς ήταν τα πράγματα στην ομάδα αυτή την περίοδο;

«Στη Δαμάστα τα πράγματα ήταν καλά. Χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά παίζαμε καλά σε γενικές γραμμές. Βέβαια, μερικές φορές μπορεί να παίζεις καλά αλλά να μην κερδίζεις. Στη Δαμάστα είναι σημαντικό ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, απολαμβάναμε το ποδόσφαιρο. Η ομάδα διαθέτει αυτοπεποίθηση».

Εσύ και ο Μιγκέλ δείχνατε σε τρομερή κατάσταση, πόσο σας βοήθησε η κοινή σας παρουσία στην ομάδα;

«Όντως νιώθαμε πολύ καλά, ήμασταν σε εξαιρετική κατάσταση και μας άρεσε πολύ που αγωνιζόμαστε στην Δαμάστα. Έχουμε ένα υπέροχο σύνολο, όπου όλοι έχουν τον ίδιο στόχο, να μάχονται και να προσπαθούν για το καλό της ομάδας».

Η Δαμάστα χτίστηκε ξανά φέτος με επαγγελματικά πρότυπα σύμφωνα με το όραμα του ηγέτη σας κ. Αντώνη Παπαδάκη. Ήταν αυτό ένα κίνητρο για να αγωνιστείς για δεύτερη σεζόν στην ομάδα;

«Σίγουρα ο κ. Παπαδάκης είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και σπουδαίος άνθρωπος, που κάνει τα πάντα για την ομάδα. Θέλουμε να τον δικαιώσουμε για την εμπιστοσύνη, προσπαθώντας για το καλύτερο για τον σύλλογο. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τη Δαμάστα σε καλύτερο επίπεδο».

Με τη Δαμάστα έπαιξες μόλις τέσσερα επίσημα παιχνίδια στην Γ’ Εθνική και αρκετούς φιλικούς αγώνες. Ποια είναι η άποψή σου για το πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, νομίζω ότι όλη η ομάδα είναι καλή και όλα τα παιχνίδια δυνατά και αμφίρροπα, οπότε πρέπει να είμαστε πάντα καλοί και να δίνουμε το 100%».

Πώς περνά ο χρόνος τώρα στην Πορτογαλία, κάνεις ατομική προπόνηση;

«Τώρα είμαι με την οικογένειά μου και συνεχίζω να προπονούμαι σαν επαγγελματίας γιατί ξέρω ότι αργά ή γρήγορα πρέπει να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ ξανά».

Είσαι χαρούμενους που είδες ξανά την οικογένειά σου μετά από αρκετούς μήνες;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την οικογένειά μου και είμαι κοντά τους, αλλά η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο και χρειάζεται να δουλέψω».

Τώρα τι γίνεται, ανυπομονείς να επιστρέψεις στην Κρήτη και στην ομάδα σου;

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην ομάδα για να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εκεί και να προσπαθήσουμε για να ολοκληρώσει η Δαμάστα το στόχο της».