Βαθμολογία

Ο Πινακάς χάρισε τον βαθμό στην ΑΕΛ

Η ΑΕΛ επέστρεψε στο Στάδιο Αλκαζάρ τη Δευτέρα (28/9) και αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. ΑΕΛ και Παναθηναικός έμειναν στον 1-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Supeleague. 

Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με τον Μακέντα στο 26ο λεπτό, ενώ οι «βυσσινί» ισοφάρισαν με τον Πινακά στο 87ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μακέντα στο 26’, στην πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία που δημιούργησε με τον Αϊτόρ να βγάζει υπέροχη ασίστ  (0-1).

Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές στιγμές του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις με τον Βέλεθ (45+1’) και τον Μακέντα (45+2’), ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κατοχή της μπάλας να είναι 62-38% υπέρ των πράσινων που είχαν πέντε τελικές.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 53’ από στατική φάση και εκτέλεση φάουλ του Τόρζε που έδιωξε ο Διούδης, ο οποίος έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 65’ μετά από λάθος γύρισμα του Σάντσες προς τα πίσω.

Το ματς εξακολούθησε να έχει μπόλικη σκοπιμότητα μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί ακόμη περισσότερο και στο 87’ με γκολ του Πινακά η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσια (1-1), προσφέροντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ΑΕΛ. Καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ, ανέβασε την απόδοση της και τιμώρησε στο φινάλε τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72' Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77' Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σετσέροβιτς (72' Γκαζάλ), Μιλοσάβλιεβιτς (72' Πινακάς), Τόρζε, Τρούγιτς (57' Πλατέλλας), Ντουρμισάι

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Χουάνκαρ (75' Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Μπουζούκης (89' Σερπέζης), Καρλίτος (92' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (89' Χατζηγιοβάννης), Μακέντα (75' Σαβιέρ).

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών) Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής), Απτόσογλου (Αθηνών) Τέταρτος: Τσέτσιλας (Γρεβενών) VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας) ΑVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών).