Βαθμολογία

Πένθος στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο!

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο εμβληματικούς διαιτητές του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Μια τεράστια απώλεια μετρά η ηρακλειώτικη διαιτησία φέτος, με τον Θέμη Θέμελη σε ηλικία 74 ετών άφησε το βράδυ της Τρίτης την τελευταία του πνοή.

Ο Θέμελης ήταν ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου. Ανέβηκε σε υψηλό επίπεδο στην διαιτησία, ως ρέφερι Β’ Εθνικής αλλά και ως βοηθός στην Α’ Εθνική, παίζοντας σε πολλά παιχνίδια με τον αείμνηστο Γιώργο Κουκουλάκη.

Στη συνέχεια δούλεψε ως καθηγητής διαιτησίας ενώ μέχρι και πριν λίγους μήνες ήταν πάντοτε στα γήπεδα, δίπλα στα σωματεία και στους παράγοντες αλλά και δίπλα στους νέους διαιτητές.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ, αναφέροντας: «Μια ακόμα προσωπικότητα της ελληνικής διαιτησίας με καταγωγή από την Κρήτη, δεν είναι πια μαζί μας. Ο Θέμης Θέμελης, ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, με αξιόλογη πορεία τόσο ως διαιτητής Β’ Εθνικής, όσο και ως βοηθός διαιτητή στην κορυφαία τι τάξει κατηγορία, ξεχώρισε για το ήθος και την αγάπη του στο άθλημα. Υπήρξε καθηγητής διαιτησίας και μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του στάθηκε με αγάπη δίπλα στα νέα παιδιά που θέλησαν να ασχοληθούν με τον χώρο. Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 τιμά τη μνήμη του και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου: «O πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου, η Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΣΗ, η Επιτροπή Διαιτησίας και όλη η διαιτητική οικογένεια εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Θεμιστοκλή Θέμελη σε ηλικία 74 ετών (1946-2020).

Ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ηρακλειώτικη διαιτησία την οποία υπηρέτησε επί 50 περίπου χρόνια ως διαιτητής και βοηθός και στη συνέχεια ως καθηγητής διαιτησίας και παρατηρητής.

Αποτέλεσε ένα εκ των κορυφαίων μελών της διαιτησίας του Ηρακλείου ως βοηθός διαιτητής Α’ Εθνικής και ως διαιτητής Β’ Εθνικής.

Σε όλη του την πορεία τον χαρακτήρισε το ήθος και ο σεβασμός, στοιχεία που μετέδωσε στην οικογένειά του, η οποία συνεχίζει την διαιτητική παράδοση με την κόρη του Πένυ Θέμελη να είναι εν ενεργεία διαιτητικό μέλος.

Ήταν πάντα δίπλα στα νέα παιδιά της διαιτησίας, ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα και η απώλειά του είναι οδυνηρή για όλους μας.

Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Καλό ταξίδι Θέμη Θέμελη…

(Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό)».