Βαθμολογία

Αλλάζει επίπεδο ο Δωτιέας Αγιάς (PICS – VIDEOS)

Αλλάζει επίπεδο ο Δωτιέας Αγιάς σιγά σιγά σε όλα τους τομείς. Την Τετάρτη (19/8) στο Δημοτικό Στάδιο Αγιάς πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες μετρήσεις στους παίκτες του Δωτιέα, έτσι ώστε να αποτυπωθεί το επίπεδο της αγωνιστικής τους κατάστασης.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από το σύνολο των παικτών με πολύ μεγάλη διάθεση, μετρήσεις που θα είναι ο οδηγός για την προπόνηση υπό την καθοδήγηση του Τάσου Μπεριτζά και των συνεργατών του, Κώστα Παπαρίζο και Λεωνίδα Κιόρογλου, τόσο στην περίοδο της προετοιμασίας όσο και στο υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, μετρήσεις οι οποίες θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου για την καλύτερη κατάσταση και απόδοση των παικτών.

Βίντεο από τις μετρήσεις (1) Βίντεο από τις μετρήσεις (2)

Οι μετρήσεις έγιναν από το κέντρο αποκατάστασης THE MEDICAL PROJECT με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαϊωάννου και των συνεργατών, Κώστα Γαλανόπουλο, Γρηγόρη Νασίκα και Βασίλη Σταύρου.

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΔΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/8) ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν του Δωτιέα Αγιάς εργομετρική Αξιολόγηση στο Δημοτικό στάδιο Αγιάς. Το επιστημονικό προσωπικό του THE MEDICAL PROJECT πραγματοποίησε σειρά μετρήσεων δεικτών φυσικής κατάστασης παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες στο τεχνικό επιτελείο τόσο για τη δόμηση ενός εξειδικευμένου προπονητικού προγράμματος, όσο και εξατομικευμένων δεδομένων με στόχο την πρόληψη των αθλητών από τραυματισμούς.

Η τεχνογνωσία και ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό του THE MEDICAL PROJECT (φωτοκύτταρα, βιοηλεκτρική εμπέδηση, GPS, ειδικά δυναμόμετρα) προσφέρουν αξιοπιστία στον τομέα της πρόληψης τραυματισμών, υπηρεσίες που λίγες επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα διαθέτουν.

Η εργομετρική αξιολόγηση περιελάβανε:

α) λήψη σωματομετρικών χαρακτηριστικών

β) αξιολόγηση αλτικής ικανότητας και ισχύος κάτω άκρων

γ) αξιολόγηση βαθμού συμμετρίας μεταξύ αγωνιστών και ανταγωνιστών μυών κάτω άκρων με τη χρήση εξειδικευμένων δυναμόμετρων (τετρακέφαλος-δικέφαλος)

δ)αξιολόγηση ευκαμψίας-κινητικότητας κάτω άκρων

ε) αξιολόγηση επιτάχυνσης και μέγιστης δρομικής ταχύτητας

στ) αξιολόγηση δρομικής ευκινησίας (agility test)

ζ) αξιολόγηση καρδιοαναπνευστικής αντοχής με τη χρήση GPS.