Βαθμολογία

«Όλοι μαζί για τον μεγάλο στόχο της ΑΕΛ»

Πρωταρχικός στόχος της ΑΕΛ τονίζει πως είναι η άνοδος στην Super League

 

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Δημήτρης Ραπτάκης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο ανανεωμένο athleticlarissa, μιλώντας για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στην ΑΕΛ, τους στόχους του με τη «βυσσινί» φανέλα, αλλά και την αγάπη του κόσμου για την ομάδα. Δήλωσε πως δεν περίμενε να προκύψει αυτό το απρόσμενο «ειδύλλιο» με την ΑΕΛ και υπόσχεται στους φιλάθλους ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό μέσα στο γήπεδο.

Πρωταρχικός στόχος της ομάδας τονίζει πως είναι η άνοδος στην Super League και η επιστροφή της στις μεγάλες επιτυχίες. Δεν  έχετε παρά να απολαύσετε αυτή την πλούσια και γεμάτη φρεσκάδα συνέντευξη του νέου και πολλά υποσχόμενου αποκτήματος της βασίλισσας του κάμπου……!!!

Είχες έρθει στην ομάδα όταν τελείωνε σχεδόν την προετοιμασία της στην Σαμαρίνα, θέλω να μας πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις…

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και αισιόδοξες για το μέλλον της ομάδας. Η ΑΕΛ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με δυναμική και το πιο σημαντικό από όλα έχει τον κόσμο στο πλευρό της σε κάθε στιγμή. Όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουμε φέτος να ανεβάσουμε τον πήχη της ομάδας και να την ανεβάσουμε εκεί όπου ανήκει πραγματικά».

Η ΑΕΛ είναι σε ένα στάδιο όπου περιμένει να ξεκινήσει η νέα αγωνιστική χρονιά, θέλω να μου σχολιάσεις το επίπεδο της ομάδας αυτή την περίοδο

«Η προετοιμασία της ομάδας διεξήχθη σε πολύ καλές συνθήκες και τώρα βρίσκεται στο στάδιο όπου «δένει»  στο σύνολό της η ομάδα. Όλα τα φιλικά στα οποία συμμετείχε η ΑΕΛ ήταν με πολύ δυνατούς αντιπάλους, ωστόσο τα πήγε πολύ καλά, θα μπορούσε όμως να αγωνιστεί και ακόμη καλύτερα».

Η ομάδα φέτος έχει δώσει αρκετά φιλικά παιχνίδια με δυνατές ομάδες Α΄και Β΄Εθνικής κατηγορίας, πιστεύεις ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, δεδομένου ότι ξεκίνησε νωρίς την προετοιμασία της;

«Θεωρώ ότι κάθε μέρα μέσα από τη δουλειά η ομάδα βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες και την διοίκηση για να πραγματοποιήσει τους στόχους της  την φετινή χρονιά».

Εσύ προσωπικά σε τι επίπεδο πιστεύεις ότι βρίσκεσαι αγωνιστικά;

«Σαν παίκτης δουλεύω σκληρά και σε καθημερινή βάση ωστόσο τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά ακόμα. Θεωρώ πως αν δουλέψουμε ομαδικά και συνεργαστούμε αρμονικά όλοι οι παίκτες θα πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

 

 

Ξαφνικά είχε φθάσει η είδηση στη Λάρισα ότι ο Ραπτάκης έρχεται στην ΑΕΛ. Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν και πολλά πράγματα για σένα, γι΄αυτό λοιπόν θέλω να μας πεις για την καταγωγή σου και να αναφερθείς στις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκες τα προηγούμενα χρόνια.

«Αγωνίστηκα στην Γ΄Εθνική, πέρασα από την Χερσόνησο, τον Πανθρακικό, Πλατανιά Χανίων και τις ακαδημίες του ΟΦΗ».

Το ειδύλλιο με την ΑΕΛ πως προέκυψε;

«Έμαθα ότι έδειξε ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου ο κ. Ζιώγας, για να πω την αλήθεια δεν περίμενα μια τέτοια συνεργασία, μου ήρθε εντελώς ξαφνικό, όμως είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα η συμμετοχή μου σε μία τόσο αξιόλογη ομάδα γεμάτη ιστορία και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ και στην μετέπειτα καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής».

 

 

Οπότε να φανταστώ ότι δεν χρειάστηκε να το σκεφτείς πολύ και συμφώνησες αμέσως, δίνοντας τα χέρια με τον προπονητή και τη διοίκηση για μια εποικοδομητική χρονιά γεμάτη επιτυχίες και εμπειρίες. Βγαίνοντας έξω στην πόλη και από αυτά που ακούς καθημερινά, πως βλέπεις να βιώνει ο κόσμος όλο αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα;

«Βλέπω ότι ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, αν και έχει απογοητευτεί λιγάκι το τελευταίο διάστημα, εμείς όμως σαν παίκτες θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους εμψυχώσουμε και να τους φέρουμε πάλι κοντά σε μεγάλες χαρές. Θέλουμε οι φίλαθλοι να ευχαριστιούνται βλέποντάς μας να παίζουμε μέσα στο γήπεδο και να χαίρονται με την καλή πορεία της ομάδας τους».

Όλοι οι παίκτες αυτή την περίοδο περιμένετε με ανυπομονησία να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια, παρατηρούμε μία κατάσταση αντίστοιχη της περσινής, σας προβληματίζει αυτή η αβεβαιότητα που αιωρείται πάνω από τα πρωταθλήματα;

«Όντως αυτές οι παρατάσεις που παίρνει συνεχώς το πρωτάθλημα δημιουργούν ένα άσχημο κλίμα σε όλους τους συλλόγους. Το πρωτάθλημα πρέπει να διεξάγεται την κατάλληλη στιγμή και να μην αναβάλλεται, έτσι να μην χάνουν οι ομάδες την αγωνιστική τους ετοιμότητα. Θα πρέπει η έναρξη του πρωταθλήματος να έχει φρεσκάδα , γιατί η παράταση επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών».

 

 

Βλέποντας πως διαμορφώνεται η νέα Β΄Εθνική, η Football League, πιστεύεις ότι (γνωρίζοντας και εσύ καλά την συγκεκριμένη κατηγορία), υπάρχουν διαφορές σε σχέση με άλλες χρονιές και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

«Η φετινή δεύτερη κατηγορία πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη από πέρυσι, γιατί θα έχει ομάδες πρώτης κατηγορίας . θεωρώ πως θα είναι ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Σε τι διέφερε ο Πλατανιάς, ο οποίος τελικά κατάφερε να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, από την ΑΕΛ;

«Ο Πλατανιάς ήταν πέρυσι μια δεμένη ομάδα και οι παίκτες είχαν έναν κοινό στόχο, δηλαδή να μπούνε μέσα στο γήπεδο και να κερδίσουν κάθε παιχνίδι. Η ΑΕΛ πέρα από τα αγωνιστικά προβλήματα που μπορεί να είχε, ερχόταν αντιμέτωπη και με τον κόσμο που είχε απελπιστεί και δεχόταν συνεχώς «πυρά». Αυτήν, λοιπόν, την πίεση του κόσμου, ο Πλατανιάς δεν την έχει».

 

 

Λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θέλω να μας μιλήσεις για το κλίμα που επικρατεί στην ΑΕΛ και για το πώς σε υποδέχτηκαν οι παράγοντες και οι υπόλοιποι παίκτες…

«Όλα τα παιδιά με υποδέχτηκαν θερμά, αλλά και η διοίκηση, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο, μέσα στα αποδυτήρια είμαστε μία οικογένεια. Από κει και πέρα το μόνο που μας μένει είναι να αφοσιωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Η ΑΕΛ κάνοντας κάποιες μεταγραφές (παρατηρήσαμε ότι αυξήθηκε το όριο ηλικίας των παικτών), πλέον διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες με εμπειρία, εσύ πιστεύεις ότι με τις προσθήκες που έγιναν, η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει δυναμικό παρόν στην κατηγορία και να επιτύχει την άνοδο;

«Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα είναι πολύ δυνατοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας φέτος».

Κάτι τελευταίο, ο κόσμος τι να περιμένει από την ομάδα που την αγαπά και βρίσκεται στο πλευρό της και στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια;

«Θέλουμε να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει όσο μπορεί και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και φίλαθλος κόσμος θα φέρουν την ΑΕΛ πιο κοντά στον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Super League και την επιστροφή της στις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος».

 

*Ευχαριστούμε θερμά το «mini golf» στο πάρκο του Αλκαζάρ για την πολύτιμη βοήθειά του στην φωτογράφιση.

 

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη