Βαθμολογία

Γ’ Εθνική: Ορατό ενδεχόμενο να μην ανέβει καμία ομάδα από ΕΠΣ Σερρών!

Μπορεί ο Εθνικός Σιδηροκάστρου να κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών, ωστόσο δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής, στον οποίο μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης.

Η τελική απόφαση για συμμετοχή του Εθνικού Σιδηροκάστρου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία θα παρθεί μέχρι την προσεχή Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 από τους παράγοντες του συλλόγου – και μέχρι τότε όλα είναι ανοιχτά, με βάση τουλάχιστον το ρεπορτάζ του Βασίλη Αναστασιάδη στην ΕΡΤ Σερρών.

Στους φετινούς πρωταθλητές της Επίλεκτης κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών υπάρχει προβληματισμός για το αν η ομάδα, όπως και οι περισσότερες που θα κληθούν να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική, τα καταφέρει στον οικονομικό τομέα αφού τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία είναι πολλά.

Το σημαντικότερο ασφαλώς ζήτημα αφορά τα μειωμένα έσοδα των ομάδων τη νέα περίοδο (με πιθανότητα τα παιχνίδια να γίνονται χωρίς κόσμο). «Η διοίκηση του Εθνικού Σιδηροκάστρου βολιδοσκοπεί τη διάθεση φορέων, επιχειρηματιών και φίλων της ομάδας στην περιοχή για το αν μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα θα επιλέξουν να αγωνιστούν και πάλι στο τοπικό πρωτάθλημα», επισημαίνει η ΕΡΤ Σερρών.

Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον  ΚΑΠ, η δευτεραθλήτρια ομάδα της βαθμολογίας, η ΑΕ Χρυσού θα κληθεί να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική στη θέση του Εθνικού Σιδηροκάστρου αλλά κι εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει η διάθεση όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών πριν από λίγες μέρες ο  γραμματέας της ομάδας του Χρυσού Φώτης Κόρης.

Έτσι θα ακολουθήσει πρόσκληση για την τριταθλήτρια ομάδα που είναι η Ανατολή (Σέρρες 1800) κι αν κι αυτή (δεν είναι γνωστές οι προθέσεις της διοίκησης) αρνηθεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, τότε το κενό του Εθνικού Σιδηροκάστρου δεν θα αναπληρωθεί.

Πηγή: thrakisports