Βαθμολογία

«Οι γιατροί είχαν ζητήσει να γράψω τη διαθήκη μου»

Για την τρομερή περιπέτεια με την υγεία του, τις δύσκολες στιγμές και τη σκέψη ακόμα και του θανάτου, που τον έκανε να γράψει μέχρι και διαθήκη, μίλησε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο ESPN.

Μόλις στα 20 του χρόνια ο ολλανδός αμυντικός υπέστη λοίμωξη στα νεφρά, σκωληκοειδίτιδα και περιτονίτιδα μαζί, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μιλήσουν στη μητέρα του ακόμα και για πιθανότητα θανάτου. Ο Φαν Ντάικ περιέγραψε ως εξής την περιπέτειά του:

«Ακόμα θυμάμαι να είμαι στο κρεβάτι του νοσοκομείου, και το μοναδικό που θυμάμαι είναι να έχω παντού σωληνάκια και καλώδια. Το σώμα μου ήταν σε κάκιστη κατάσταση και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είναι λογικό εκείνες τις στιγμές να περνούν από το μυαλό σου τα χειρότερα σενάρια. Η ζωή μου διέτρεχε τεράστιο κίνδυνο

Προσευχόμασταν με τη μητέρα μου, της είπαν να γράψω τις τελευταίες επιθυμίες μου και υπογράψαμε κάτι έγγραφα πως, αν τελικά πέθαινα, τα μισά χρήματά μου θα πήγαιναν σε εκείνη. Κανείς δεν ήθελε να το συζητά, αλλά ήταν ένα ενδεχόμενο και μπορούσα να είχα φύγει».

In.gr