Βαθμολογία

Μητσοτάκης: Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω

Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 και την καραντίνα, ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του. Για το φλέγον ζήτημα της νέας κανονικότητας λόγω της πανδημία του κοροναϊού μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως τα δύσκολα τα έχουμε αφήσω πίσω, δίνοντας τα εύσημα στον ελληνικό λαό. «Εάν δεν είχαμε δουλέψει όλοι μαζί, δεν θα τα πετυχαίναμε. Έπρεπε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα». Ωστόσο, επεσήμανε πως τα μέτρα ήρθαν να μείνουν.

«Τα μέτρα προσωπικής υγιεινής ήρθαν για να μείνουν. Πρέπει να επιμένουμε σ’ αυτές τις συνταγές για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star.

Αναφερόμενος στο επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα μπορέσει να ανοίξει η «βαριά βιομηχανία της χώρας». Όπως είπε, θα γίνονται «δειγματοληπτικοί οι έλεγχοι στους τουρίστες».

Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα ανάπτυξης ή προστασίας της υγείας. «Όσο πιο γρήγορα πάρουμε μέτρα για την υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η ανάπτυξη».

«Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο»

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας πως είναι η ασφαλέστερη στιγμή να τα ανοίξουν, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά. «Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο. Είναι μεγάλο το διάστημα των έξι μηνών χωρίς σχολείο. Θα ήταν λάθος να ακούσω τις δημοσκοπήσεις και να μην ανοίξουμε τα δημοτικά. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν το άνοιγμα. Είναι η πιο σωστή ώρα, καθώς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε, δε, κάλεσμα στους γονείς να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. «Είναι καλύτερο να βρίσκονται σε ένα οργανωμένο περιβάλλον και όχι έξω. Είναι πιο εύκολο να τηρούν τα μέτρα σε μία οργανωμένη δομή» είπε χαρακτηριστικά.

In.gr