Βαθμολογία

Νιούκαστλ: Προχωρά η πώληση στους Σαουδάραβες και η επιστροφή Μπενίτεθ

Προχωρά η πώληση της Νιούκαστλ, όπως επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, Μάικ Ασλεϊ, παρά τα προβλήματα στις διαπραγμετεύσεις το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Telegraph», ο Ασλεϊ απάντησε καταφατικά στην πρόταση από Σαουδάραβες επιχειρηματίες για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του, αντί 370 εκατ. ευρώ.

Ο αραβικός όμιλος θα αποκτήσει το 80% της ομάδας, με το υπόλοιπο 20% να μοιράζεται σε Αμάντα Στέιβλι και Ρούμπεν Μπράδερς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος όμιλος είχε ενδιαφερθεί αρχικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η οικογένεια Γκλέιζερ δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει.

Επίσης όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, η νέα ιδιοκτησία θέλει να φέρει πίσω στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος ήδη έχει κάνει τις πρώτες επαφές και στο σχεδιασμό του για την επόμενη σεζόν περιλαμβάνει και την απόκτηση των Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι) και Ρος Μπάρκλεϊ (Τσέλσι). Από τον Ιούλιο του 2019 ο διάσημος Ισπανός τεχνικός δουλεύει στην Κίνα και στην Νταλιάν, αλλά θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία.

Πάντως, όπως αναφέρουν αγγλικά δημοσιεύματα στελέχη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα απαίτησαν έρευνα για μια υπόθεση παράνομης μετάδοσης αγώνων της Premier League στη Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, η επιτροπή Αθλητισμού της Αγγλίας αναμένεται να εξετάσει ενδελεχώς όλες τις παραμέτρους της πρότασης του Πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ενώ τον περασμένο μήνα είχε παρέμβει και η χήρα δολοφονημένου δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, η οποία είχε ζητήσει με γράμμα της προς τους φιλάθλους της ομάδας της Βόρειας Αγγλίας να μπλοκάρουν την πώληση του συλλόγου στο επενδυτικό σχήμα, που έχει επικεφαλής τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

onsports.gr