Βαθμολογία

Κινείται σε ρυθμούς πλέι άουτ η ΑΕΛ

Σε ρυθμούς πλέι άουτ κινείται η ΑΕΛ, η οποία συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις, αναμένοντας την επόμενη εβδομάδα να γίνει και η κλήρωση των αγώνων, που θα ξεκινήσουν το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου.
Οι «βυσσινί» δουλεύουν με πολλή διάθεση, έτσι ώστε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης και προετοιμάζονται για τα νέα δεδομένα που θα συναντήσουν στη μετά κορονοϊό εποχή, χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.
Το τεχνικό τιμ της ομάδας είναι πολύ ευχαριστημένο από την επαγγελματική συνέπεια που δείχνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες που θα συναντήσουν μετά τη μεγάλη αποχή, όμως σιγά-σιγά αποκτούν και πάλι αυτοπεποίθηση, ελπίζοντας πως η αισιοδοξία θα διαδεχτεί την απογοήτευση και τον φόβο που σκόρπισε ο φονικός ιός, στον αθλητισμό, αλλά και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων γενικότερα.
Σήμερα η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων, ενώ αύριο, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η προπόνηση θα γίνει όπως και προχθές, στο AEL FC ARENA.
Εν τω μεταξύ, την επόμενη Τρίτη (26/5) ή Τετάρτη (27/5) αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League 1, με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, αντίστοιχα.
H έγκριση του πρωτόκολλου υγιεινής και ασφάλειας για τους αγώνες από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ είναι το τελευταίο βήμα, που απομένει για να ανακοινωθεί επισήμως από τη Λίγκα η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.
Λεπτομέρειες μένουν για να ολοκληρωθεί το σχέδιο για το πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται στους αγώνες (αντίστοιχο είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί για τις προπονήσεις σε γκρουπ 6-8 ατόμων και για τις ομαδικές προπονήσεις).
Σ’ αυτό θα αναφέρονται αναλυτικά όχι μόνο όλα τα μέτρα που θα λαμβάνονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των αγώνων εναντίον της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και ο αριθμός των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός και πέριξ των γηπέδων (παίκτες, προπονητικά τιμ, στελέχη Λίγκας και ομάδων, διαιτητές - παρατηρητές, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία κ.λπ.).
Τις τελευταίες ημέρες η Λίγκα είναι σε διαρκείς επαφές με Nova, ΕΡΤ, Υγειονομική Επιτροπή και τις ομάδες για την τελική διαμόρφωση του πρωτοκόλλου και όλες τις λεπτομέρειες για την ασφαλή διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ και εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί και το επόμενο ΔΣ στο οποίο αναμένεται να γίνει ή να οριστεί και η κλήρωση των πλέι άουτ, ηλεκτρονικά.
Νέα κλήρωση των πλέι οφ μάλλον δεν θα γίνει, χωρίς όμως και να αποκλείεται κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά θα αποφασιστούν οριστικά και αμετάκλητα, αφού η Super League πάρει το "πράσινο φως" του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ για το restart του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος το πλάνο που επεξεργάζεται η Super League 1 είναι η έναρξη του νέου πρωταθλήματος να γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πηγή: Ελευθερία