Βαθμολογία

Σούπερ Λεβερκούζεν

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Λεβερκούζεν το παιχνίδι με την Βέρντερ στην Βρέμη, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Οι «ασπιρίνες», στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού, έριξαν 4άρα στην Βέρντερ και την βύθισαν ακόμα περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, που τους φέρνει στο -1 από την Λειψία και την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι σε ένα ακόμα ματς στη φετινή Μπουντεσλίγκα, αρκέστηκαν στον ρόλο του κομπάρσου και πλέον βλέπουν τη μάχη της παραμονής να χάνεται.

Μετά από αυτή την ήττα, η Βέρντερ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 18 πόντους, με την 15η Μάιντς να έχει 27. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Λεβερκούζεν ανέβασε την απόδοσή της και στο 28’ έκανε το 1-0 με τον Χάβερτς.

Ο Ντιαμπί έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και ο Χάβερτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Γκέμρπε Σελάσι να κάνει το 1-1.

Η χαρά των παικτών της Βέρντερ, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ. Στο 33’ ο Ντεμιρμπάι εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι και ο Χάβερτς με νέα κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στις Ασπιρίνες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεβερκούζεν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και με δύο γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 61’ ο Ντιαμπί σέντραρε από αριστερά και ο Βάιζερ με κεφαλιά σφράγισε τη νίκη για τις Ασπιρίνες. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Ντεμιρμπάι στο 78′.

In.gr